diumenge, 9 de desembre de 2012

Anècdotes i curiositats sobre el vi que va "singularitzar" el Celler de Capçanes





El Celler de Capçanes va obrir ahir les seves portes, oferint un parell de visites guiades que van permetre conèixer tot el que envolta l’elaboració del vi kàixer, en una jornada en la que també va tenir lloc una xerrada monogràfica sobre el kàixer a càrrec de l’enòleg d’aquest celler cooperatiu de la DO Montsant, Àngel Teixidor. Amb la seva conferència, Teixidor va omplir la sala d’actes del Casal capçanenc. Teixidor va explicar anècdotes i curiositats durant una hora i mitja, allunyant-se d’explicacions tècniques. L’enòleg  va reconèixer que el vi kàixer ha permès "singularitzar" el Celler de Capçanes. Van començar a elaborar-ho a Capçanes l’any 1995, 500 anys després dels últims elaborats oficialment a Espanya. Abans que a Capçanes, Osborne va elaborar un vi kàixer a la Rioja, i el 1994 hi va haver un altre intent no reeixit a Valdepeñas. Àngel Teixidor va desmentir algunes creences, com que les dones no poden treballar a les vinyes o als cellers on es fa el vi kàixer. La jornada sobre el vi kàixer es va emmarcar en una edició molt positiva de la Fira d’Artesans de Capçanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada