dimarts, 11 de desembre del 2012

Gramona torna a treure pit




Com ha fet en els darrers anys, les caves Gramona han tornat a treure pit a 15 dies de Nadal amb una nota de premsa, amb faltes ortogràfiques, on es vanten de les altes puntuacions rebudes de guies i crítics, tan espanyols com internacionals. Gramona també lamenta que "durant anys les grans empreses del cava han portat aquest producte a una imatge internacional d’escumós barat”, i torna a destacar els caves de llarga criança.
            La Guía Peñín 2013, la decana, més difosa i més internacional de les guies espanyoles de vins, ha situat al cava Gramona entre un dels tres millors vins d’Espanya junt amb un Rioja i un Xerès. D’altres destacades guies espanyoles situen als caves de Gramona també entre els millors vins del mercat. La Guía Gourmets 2013, la de major tirada amb grup de tast a cegues, situa a Gramona per 15è any consecutiu com el millor cava i entre els millors vins espanyols. Així mateix, la Guía de Vinos ABC 2013 i el grup de tastos de El Mundo 2013 situen a Gramona com el millor cava, corroborant el premi en tast a cegues del Concurso Nacional de Sumilleres 2012. Alguns dels caves que s’estan elaborant avui en el nostre Estat se situen entre els millors escumosos del món. Això és degut, segons Gramona, "a la llarga criança dels caves, al saber fer de vàries generacions, a una gran vinya i a uns vins base d’excepcional qualitat". Gramona, que elabora alguns dels caves de més llarga criança del mercat –de fins a 10 anys-, afirma que "va iniciar aquesta revolució" i que l'han seguit "diversos cellers".La premsa internacional "ha començat també a desvetllar les grans virtuts del cava i considera que els caves de llarga criança competeixen en qualitat amb els millors xampanys francesos", segons Gramona. Diversos són els mitjans que “aclamen a Gramona”: el crític de vins de The Wall Street Journal, Will Lyons, considera que s’ha guanyat un lloc a la taula top dels vins escumosos del món; el crític de vins de The New York Times, Eric Asimov, assegura que li recorda als grans xampanys; la revista nordamericana Wine Enthusiast considera Gramona un dels millors 10 vins espanyols, i l’editorial del vi nordamericana Wine & Spirits el situa per tres anys consecutius entre les Top 100 bodegues del Món, entre més de quaranta mil.
            Des de Gramona també s'afegeix que "durant anys les grans empreses del cava han portat aquest producte a una imatge internacional d’escumós barat, però hi ha una sèrie de cavistes que estan aconseguint prestigiar l’escumós català gràcies a les seves llargues criances i als seus coneixements tècnics i científics. Som doncs, uns privilegiats: tenim la sort de poder gaudir de productes de la nostra terra a preus molt competitius respecte a d’altres vins escumosos del món, i tenim una ocasió única de donar suport a la nostra economia i d’estalviar prenent la millor qualitat, ja que cal saber que només creuar les nostres fronteres aquests mateixos caves top que tenim ja s’igualen als preus dels xampanys". També s'apunta que "és un gran orgull per aquest celler familiar amb més de 125 anys d’història en el món del cava i el vi que sigui reconegut el seu treball tant a nivell nacional com internacional".

1 comentari:

  1. Així doncs felicitem-los !! És de ser agraït felicitar a la gent que ens fa sentir bé. Així de bé ens podem sentir els amants del Cava, del Penedès i de la seva gent. Famílies com els Gramona, que de generacions en generacions treballan per a fer uns productes exceŀlents, que ho aconsegueixen incorporant bons professionals en cadascun dels llocs estratègics de l'estructura. Així doncs felicitem-los per el seu reconeixement tant local com internacional.

    ResponElimina