L’Ajuntament de
Vilafranca del Penedès ha fet avui una valoració molt positiva de la Fira del Gall d’aquest
passat cap de setmana. Quant als vins negres, s’ha mantingut la xifra de 4.500
consumicions de les 20 marques de vi negre DO Penedès. On si que s’ha detectat
un increment important, del 27%, ha estat en el Tastavi, on s’han venut 1.880
tiquets de quatre degustacions.
S’han superat els 40.000 visitants. Pel
que fa als diferents àmbits de la fira, la mostra gastronòmica ha incrementat
un 2% superant totes les expectatives dels restauradors. S’han servit 13.700
racions i s’observa que cada any s’incrementa el nombre de persones que
s’emporten les degustacions a casa, bé per consumir-les el mateix dia o
l’endemà o bé per reservar-les per a les festes de Nadal. Pel que fa a l’aviram
venut, s’han sacrificat a l’escorxador gratuït 1.400 peces. Les 400 peces de
gall negre sacrificat es van exhaurir totes diumenge a les 13,30h. S’ha
incrementat un 7% la venda de gall negre envers altres tipus d’aviram. Els
criadors han detectat un augment del nombre d’encàrrecs de gall negre per
aquesta setmana.
La regidora i presidenta del
Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca, M. Dolors Rius,
acompanyada de la directora del Patronat, Pilar Yagüe, ha fet aquest migdia una
valoració aproximativa de l’edició d’enguany de la Fira del Gall. Rius ha
qualificat la fira d’enguany com un “èxit rotund d’afluència de visitants. El
certamen està consolidat i molta gent ja és assídua i fidel a la cita. Molts
visitants la tenen marcada en vermell en seu calendari”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada