diumenge, 16 de desembre de 2012

El Caprici del Celler Cooperatiu d'Artés, una gominola




Diu la Viquipèdia que “un vi novell és el primer vi de la temporada, que té només uns mesos d'envelliment. És un vi fresc, afruitat, franc, lleuger i espurnejant, delicat i sensible a canvis. Conté les característiques i l'aroma del raïm amb que ha estat elaborat, i manté una concentració de carbònic natural de la seva fermentació. És un vi que s'ha de consumir a la mateixa temporada. Aquesta definició s’escau a la perfecció al nou producte del Celler Cooperatiu d’Artés, el vi novell Artium Caprici (DO Pla de Bages). Embotellat el passat 9 de novembre, és un merlot sense fusta, sense criança ni cap mena d’envelliment. La maceració és curta però a través dels delastages han volgut extreure el màxim de fruita. El carbònic i els sucres residuals són marcats. És un vi viu i, com s’afirma des d’aquest celler, “fàcil de beure”. Jo hi afegiria que és tota una gominola. Durarà al mercat no més de quatre mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada