Diu la Viquipèdia
que “un vi novell és el primer vi de la temporada, que té només uns mesos
d'envelliment. És un vi fresc, afruitat, franc, lleuger i espurnejant, delicat
i sensible a canvis. Conté les característiques i l'aroma del raïm amb que ha
estat elaborat, i manté una concentració de carbònic natural de la seva
fermentació. És un vi que s'ha de consumir a la mateixa temporada. Aquesta
definició s’escau a la perfecció al nou producte del Celler Cooperatiu d’Artés,
el vi novell Artium Caprici (DO Pla de Bages). Embotellat el passat 9 de novembre, és un merlot sense
fusta, sense criança ni cap mena d’envelliment. La maceració és curta però a
través dels delastages han volgut extreure el màxim de fruita. El carbònic i
els sucres residuals són marcats. És un vi viu i, com s’afirma des d’aquest
celler, “fàcil de beure”. Jo hi afegiria que és tota una gominola. Durarà al
mercat no més de quatre mesos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada