dimarts, 4 de desembre del 2012

Torres també acaba entrant en el negoci de les ginebres de gamma alta amb l'holandesa Sloane's




Bodegas Torres ha anunciat avui que aquest mes de desembre comença a distribuir en exclusiva pel mercat espanyol la considerada com la millor ginebra i la millor beguda destil·lada blanca del món, segons la San Francisco World Competition 2011. Es tracta de l’holandesa Soloane’s Premium Dry Gin (PVP de 32 euros). D'aquesta manera Torres també ha acabat entrant en el sucós negoci a Espanya, arran del boom del gintònic, de les ginebres premium i superpremium. La fórmula de l'Sloane’s es remunta al Londres de finals del segle XVII. Però no va ser fins a 300 anys després, quan es va trobar la fórmula entre uns tractats de botànica.
            S’afirma que “el seu secret són els millors ingredients naturals i una destil·lació individual”. Malgrat l'àmplia varietat de sabors i estils de les ginebres actuals, gairebé totes es destil·len per lots seguint receptes estàndard, encara que secretes, un mètode que predefineix el sabor final de la ginebra acabada fins i tot abans de la destil·lació. Però a Sloane’s, cadascun dels nou ingredients botànics es destil·la per separat, un procediment no gaire comú en l'elaboració de la ginebra, abans de ser combinats amb cura i meticulositat pel mestre destil·lador i mesclador per crear una ginebra “excepcionalment suau amb un equilibri òptim de sabors: una exquisida aroma cítrica, amb el ginebre com a botànic dominant, no igualat per cap altra ginebra”. Arrel de regalèssia, llimones fresques, vainilla, llavors de coriandre, Bayas de ginebre, arrel de lliri, cardamom, taronges fresques i arrel d'Angèlica són els seus botànics. Utilitzen únicament cítrics frescs per a la seva elaboració, en lloc de la pela seca de cítrics que normalment s'empra. L'ús de cítrics frescs requereix una destil·lació suau al bany Maria. Els destil·lats resultants han de reposar almenys un mes en grans vials verds en forma de llàgrima perquè les aromes es desenvolupin i perfeccionin abans de barrejar-los per aconseguir la ginebra acabada. Cada destil·lat es tasta primer per comprovar el seu sabor i la seva qualitat abans de ser barrejats, per crear una ginebra “amb capes de sabor i un equilibri perfecte”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada