Bodegas Torres ha anunciat avui
que aquest mes de desembre comença a distribuir en exclusiva pel mercat espanyol la considerada
com la millor ginebra i la millor beguda destil·lada blanca del món, segons la
San Francisco World Competition 2011. Es tracta de l’holandesa Soloane’s Premium
Dry Gin (PVP de 32 euros). D'aquesta manera Torres també ha acabat entrant en el sucós negoci a Espanya, arran del boom del gintònic, de les ginebres premium i superpremium. La fórmula de l'Sloane’s es remunta al Londres de
finals del segle XVII. Però no va ser fins a 300 anys després, quan es va
trobar la fórmula entre uns tractats de botànica.
S’afirma que “el seu secret són els
millors ingredients naturals i una destil·lació individual”. Malgrat l'àmplia
varietat de sabors i estils de les ginebres actuals, gairebé totes es
destil·len per lots seguint receptes estàndard, encara que secretes, un mètode
que predefineix el sabor final de la ginebra acabada fins i tot abans de la
destil·lació. Però a Sloane’s, cadascun dels nou ingredients botànics es
destil·la per separat, un procediment no gaire comú en l'elaboració de la
ginebra, abans de ser combinats amb cura i meticulositat pel mestre destil·lador
i mesclador per crear una ginebra “excepcionalment suau amb un equilibri òptim
de sabors: una exquisida aroma cítrica, amb el ginebre com a botànic dominant,
no igualat per cap altra ginebra”. Arrel de regalèssia, llimones fresques, vainilla,
llavors de coriandre, Bayas de ginebre, arrel de lliri, cardamom, taronges
fresques i arrel d'Angèlica són els seus botànics. Utilitzen únicament cítrics
frescs per a la seva elaboració, en lloc de la pela seca de cítrics que
normalment s'empra. L'ús de cítrics frescs requereix una destil·lació suau al bany
Maria. Els destil·lats resultants han de reposar almenys un mes en grans vials
verds en forma de llàgrima perquè les aromes es desenvolupin i perfeccionin
abans de barrejar-los per aconseguir la ginebra acabada. Cada destil·lat es tasta
primer per comprovar el seu sabor i la seva qualitat abans de ser barrejats,
per crear una ginebra “amb capes de sabor i un equilibri perfecte”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada