Recentment he
tastat LaFou 2010, un hedonista vi de Roqueta Origen a la DO Terra Alta (Batea).
Elaborat amb garnatxa, syrah i morenillo (inicialment hi havia cabernet sauvignon),
m’ha agradat la seva elegància no exempta de corpulència. És un negre sedós però
alcohòlic, fruitós, amb notes balsàmiques, de regalèssia i amb una fusta molt
ben integrada (12 mesos de criança en roure). És profund, llarg (de final
fresc) i avellutat, sense arestes. És un vi de gamma alta molt ben elaborat del qual des del celler elaborador es diu que és
“d’un estil més vigorós” i que “neix amb la clara intenció de sorprendre al
consumidor final i acostar-los el treball del Celler a la Terra Alta”. S’afegeix
que LaFou és un vi que ve marcat “per la contundent lleugeresa de la garnatxa
negra, en un vi en què la dualitat frescor-volum van de la mà i omplen de
personalitat el seu pas en boca. La fruita fresca es combina amb espècies i
regalèssia, que n’allarguen un record que es debat entre la dolçor llaminera i
la tanicitat que n’estructura el conjunt”.
LaFou Celler, com s’afirma des d’aquest
celler, és una iniciativa de Ramon Roqueta, membre d’una família amb una llarga
tradició al sector, que al 2007 va fer una clara aposta per la Terra Alta, una
de les zones vinícoles més importants i de més llarga tradició a Catalunya,
creient fortament el seu gran potencial i recorregut..
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada