Dos Cielos, Topik, Fastvínic, Els
Casals, Can Jubany, Kan Bakus, Les Cols, Mas Romeu, Can Boix de Peramola, Estel
de la Mercè, Hotel Sant Vicenç, Can Bosch, Hotel Hostal Sport i La Farmàcia són els restaurants catalans premiats en el Cartaví 2012, on es distingueix la
presència de vins catalans a les cartes, d'entre els 434 proposats pels
internautes. A títol pòstum s'ha distinguit al periodista Pau Albornà. Alguns restaurants consultats dels proposats pels internautes ja han denunciat que ningú els ha demanat les noves cartes que han preparat expressament per a l'edició d'enguany per a ser sotmeses a consideració del jurat.
Restaurants premiats per categories:
1. Barcelona Ciutat – categoria A: Dos Cielos
2. Barcelona Ciutat – categoria B: Topik
3. Barcelona Ciutat – Categoria C: Fastvínic
4. Barcelona província – categoria A (excepcionalment dos guanyadors): Els Casals i Can Jubany
5. Barcelona província – categoria B: Kan Bakus
6. Barcelona província – categoria C: Premi desert
7. Girona província – categoria A: Les Cols
8. Girona província – categoria B: Mas Romeu
9. Girona província – categoria C: Premi desert
10. Lleida província – categoria A: Can Boix de Peramola
11. Lleida província – categoria B: Estel de la Mercè
12. Lleida província – categoria C: Hotel Sant Vicenç
13. Tarragona província – categoria A: Can Bosch
14. Tarragona província – categoria B: Hotel Hostal Esport
15. Tarragona província – categoria C: La Farmàcia
Categoria A: preu mig cobert fins a 18 euros
Categoria B: preu de 18 a 40 euros
Categoria C: preu de més de 40 euros
Premi especial del jurat:
- A títol pòstum, Pau Albornà, fundador del portal gastronòmic 7 Caníbales
El conseller d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí,
acompanyat del director general de l’Incavi, Jordi Bort, del director general d’Alimentació,
Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director general de
Desenvolupament Rural, Jordi Sala, ha presidit aquesta tarda a Barcelona,
al Palau de la Generalitat, una nova edició dels Premis CARTAVÏ, el principal objectiu
dels quals és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una
promoció dels vins emparats en qualsevol de les Denominacions d’Origen (DO)
catalanes. En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha
destacat que “un any més, el CARTAVÍ reivindica i defensa la promoció dels
nostres vins. És una aposta pel vins de proximitat, pel vins catalans. És una
aposta per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el
consumidors”.
A continuació, el conseller ha
assenyalat que “el mercat on el nostre vi té més possibilitats de creixement és
el mateix territori. El desconeixement dels nostres vins és la nostra actual
fil·loxera. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra.
Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen
els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món”. Finalment,
en referència dels vis catalans als restaurants de Catalunya, Pelegrí ha
manifestat que “queda molt camí per recórrer perquè els nostres vins tinguin
una presència més important als restaurants i a les botigues especialitzades”. L’Associació
Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de
fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats
a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les
zones vitivinícoles catalanes, tant al professional de la restauració i la
sumilleria com al consumidor. Aquests premis han estat oberts a tothom a
través de la creació d’una pàgina web (www.cartavi.cat) que va permetre realitzar
la proposta d’un restaurant per part del públic fins al 30 de setembre.
Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants ha estat molt influent
per escollir els restaurants finalistes.
Entre tots els 1.300 vots i
els 434 restaurants proposats on line, un jurat acreditat ha escollit els
guanyadors dels Premis Cartaví 2012. En total 14 restaurants. En aquesta edició
s’han introduït uns canvis. Durant els anteriors anys es premiava els
restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins
catalans. A partir d’aquesta edició s’ha tingut més en compte tots
aquells restaurants que hagin demostrat una major sensibilització vers els vins
catalans i ho hagin sabut transmetre al consumidor. Cartaví 2012 ha comptat amb
la col·laboració de l’Incavi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca,
Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Associació Catalana de Sumillers, i de les
onze DO catalanes.
Els finalistes de l'edició d'enguany han estat:
BARCELONA CIUTAT | PROVÍNCIA DE BARCELONA |
CA L'ISIDRE | CAN JUNBANY (Calldetenes) |
DOS CIELOS | ELS CASALS (Segàs) |
ENOTECA ARTS | CAN JOAN (Olesa de Bonesvalls) |
LASARTE | CAN PANYELLA (Gelida) |
MONVÍNIC | CARNÍVOR (Sant Pere de Ribes) |
NECTARI | KAN BAKUS (Igualada) |
SUQUET DE L'ALMIRALL | L'ERA (Arenys de Munt) |
ALBA GRANADOS | LA TERRASSA DEL MUSEU (Terrassa) |
LOIDI | VINIBÈRICS (Sant Andreu de la Barca) |
TOPIK | |
CARMELITAS | |
FASTVÍNIC |
PROVÍNCIA DE GIRONA | PROVÍNCIA DE LLEIDA |
LES COLS (Olot) | CAN BOIX PERAMOLA (Peramola) |
VICUS (Pals) | CARBALLEIRA (Lleida) |
FAR DE SANT SEBASTIÀ (Llafranc) | LA TARTERIA (Arties) |
CAN BACH (Sant Feliu de Boada) | XALET SUIS (Lleida) |
LA CALÈNDULA (Girona) | CAL XIRRICLÓ (Balaguer) |
LA FIGUERETA (Figueres) | ELS FOGONS DE LA CARME (Cervià de les Garrigues) |
MAMS ESPAI GASTROANÍMIC (Arbúcies) | L'ESTEL DE LA MERCÈ (Lleida) |
MAS RENART (Mollet de Perelada) | ARBELETXE (La Seu d'Urgell) |
MAS ROMEU (Lloret de Mar) | GENIAL (Lleida) |
PORTAL DE MAR (Torroella de Montgrí) | HOTEL FONT DEL GENIL (Arsèguel) |
EL LLAC (Campelles) | HOSTAL SANT VICENÇ (El Pont de Bar) |
PROVÍNCIA DE TARRAGONA | |
CAN BOSCH (Cambrils) | |
EL CAIRAT (Falset) | |
ELS ARCS (Tarragona) | |
HOTEL SPORT (Falset) | |
LA GRAVA (El Morell) | |
AQ (Tarragona) | |
AL COSTAT DEL MUSEU (El Vendrell) | |
ART RESTAURANT (L'Espluga de Francolí) | |
COM TU (Santa Bàrbara) | |
EL LLAGUT (Tarragona) | |
PISCOLABIS GASTROBAR (Mora d'Ebre) | |
VINOTECA GASTROBAR LA FARMÀCIA (El Vendrell) |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada