dilluns, 17 de desembre del 2012

14 restaurants premiats al Cartaví d'entre els 434 proposats pels internautes en una polèmica edició



Dos Cielos, Topik, Fastvínic, Els Casals, Can Jubany, Kan Bakus, Les Cols, Mas Romeu, Can Boix de Peramola, Estel de la Mercè, Hotel Sant Vicenç, Can Bosch, Hotel Hostal Sport i La Farmàcia són els restaurants catalans premiats en el Cartaví 2012, on es distingueix la presència de vins catalans a les cartes, d'entre els 434 proposats pels internautes. A títol pòstum s'ha distinguit al periodista Pau Albornà. Alguns restaurants consultats dels proposats pels internautes ja han denunciat que ningú els ha demanat les noves cartes que han preparat expressament per a l'edició d'enguany per a ser sotmeses a consideració del jurat.


Restaurants premiats per categories:

1. Barcelona Ciutat – categoria A: Dos Cielos
2. Barcelona Ciutat – categoria B: Topik
3. Barcelona Ciutat – Categoria C: Fastvínic
4. Barcelona província – categoria A (excepcionalment dos guanyadors): Els Casals i Can Jubany
5. Barcelona província – categoria B: Kan Bakus
6. Barcelona província – categoria C: Premi desert
7. Girona província – categoria A: Les Cols
8. Girona província – categoria B: Mas Romeu
9. Girona província – categoria C: Premi desert
10. Lleida província – categoria A: Can Boix de Peramola
11. Lleida província – categoria B: Estel de la Mercè
12. Lleida província – categoria C: Hotel Sant Vicenç
13. Tarragona província – categoria A: Can Bosch
14. Tarragona província – categoria B: Hotel Hostal Esport
15. Tarragona província – categoria C: La Farmàcia

Categoria A: preu mig cobert fins a 18 euros
Categoria B: preu de 18 a 40 euros
Categoria C: preu de més de 40 euros

Premi especial del jurat:

-   A títol pòstum, Pau Albornà, fundador del portal gastronòmic 7 Caníbales



El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Incavi, Jordi Bort, del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala,  ha presidit aquesta tarda a Barcelona, al Palau de la Generalitat, una nova edició dels Premis CARTAVÏ, el principal objectiu dels quals és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una promoció dels vins emparats en qualsevol de les Denominacions d’Origen (DO) catalanes. En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha destacat que “un any més, el CARTAVÍ reivindica i defensa la promoció dels nostres vins. És una aposta pel vins de proximitat, pel vins catalans. És una aposta per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el consumidors”.

A continuació, el conseller ha assenyalat que “el mercat on el nostre vi té més possibilitats de creixement és el mateix territori. El desconeixement dels nostres vins és la nostra actual fil·loxera. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra. Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món”. Finalment, en referència dels vis catalans als restaurants de Catalunya, Pelegrí ha manifestat que “queda molt camí per recórrer perquè els nostres vins tinguin una presència més important als restaurants i a les botigues especialitzades”. L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes, tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor. Aquests premis han estat oberts a tothom a través de la creació d’una pàgina  web  (www.cartavi.cat) que va permetre realitzar la proposta d’un restaurant per part del públic fins al 30 de setembre.  Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants ha estat molt influent per escollir els restaurants finalistes. 

Entre tots els 1.300 vots i  els 434 restaurants proposats  on line, un jurat acreditat ha escollit els guanyadors dels Premis Cartaví 2012. En total 14 restaurants. En aquesta edició s’han introduït uns canvis. Durant els anteriors anys es premiava els restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins catalans. A  partir d’aquesta edició s’ha tingut més en compte  tots aquells restaurants que hagin demostrat una major sensibilització vers els vins catalans i ho hagin sabut transmetre al consumidor. Cartaví 2012 ha comptat amb  la col·laboració de l’Incavi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Associació Catalana de Sumillers, i de les onze DO catalanes.

Els finalistes de l'edició d'enguany han estat:

BARCELONA CIUTAT           PROVÍNCIA DE BARCELONA
CA L'ISIDRE CAN JUNBANY (Calldetenes)
DOS CIELOS ELS CASALS (Segàs)
ENOTECA ARTS CAN JOAN (Olesa de Bonesvalls)
LASARTE CAN PANYELLA (Gelida)
MONVÍNIC CARNÍVOR (Sant Pere de Ribes)
NECTARI KAN BAKUS (Igualada)
SUQUET DE L'ALMIRALL           L'ERA (Arenys de Munt)
ALBA GRANADOS LA TERRASSA DEL MUSEU (Terrassa)
LOIDI VINIBÈRICS (Sant Andreu de la Barca)
TOPIK
CARMELITAS
FASTVÍNIC

PROVÍNCIA DE GIRONA PROVÍNCIA DE LLEIDA
LES COLS (Olot)  CAN BOIX PERAMOLA (Peramola)
VICUS (Pals)  CARBALLEIRA (Lleida)
FAR DE SANT SEBASTIÀ (Llafranc)           LA TARTERIA (Arties)
CAN BACH (Sant Feliu de Boada)            XALET SUIS (Lleida)
LA CALÈNDULA (Girona)  CAL XIRRICLÓ (Balaguer)
LA FIGUERETA (Figueres)  ELS FOGONS DE LA CARME (Cervià de les Garrigues)
MAMS ESPAI GASTROANÍMIC (Arbúcies)  L'ESTEL DE LA MERCÈ (Lleida)
MAS RENART (Mollet de Perelada)  ARBELETXE (La Seu d'Urgell)
MAS ROMEU (Lloret de Mar)  GENIAL (Lleida)
PORTAL DE MAR (Torroella de Montgrí)  HOTEL FONT DEL GENIL (Arsèguel)
EL LLAC (Campelles)  HOSTAL SANT VICENÇ (El Pont de Bar)



PROVÍNCIA DE TARRAGONA  
CAN BOSCH (Cambrils)
EL CAIRAT (Falset)
ELS ARCS (Tarragona)
HOTEL SPORT (Falset)
LA GRAVA (El Morell)
AQ (Tarragona)                  
AL COSTAT DEL MUSEU (El Vendrell)
ART RESTAURANT (L'Espluga de Francolí)
COM TU (Santa Bàrbara)
EL LLAGUT (Tarragona)
PISCOLABIS GASTROBAR (Mora d'Ebre)
VINOTECA GASTROBAR LA FARMÀCIA (El Vendrell)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada