La gota malaia de
les informacions que fan referència als caves no catalans no s’estronca. ABC (http://www.abc.es/viajar/restaurantes/20121222/abci-cavas-201212101306.html)
recorda que “la regió del cava està formada per 159 municipis, la majoria
catalans encara que Extremadura, Aragó, La Rioja, País Basc o Navarra també
tenen la seva parcel·la en aquest país sense oblidar València, on s’elabora un
escumós cada dia més sol·licitat tant dins com fora d’Espanya”. En aquesta informació
d’ABC es passa de puntetes sobre algunes caves de Sant Sadurní d’Anoia i s’entretenen
a base de bé amb els caves no catalans. ABC de Sevilla (http://www.abcdesevilla.es/economia/20121223/sevi-cava-andaluz-burbujas-201212221842.html)
posa l’accent en destacar que “el clima polític impulsa les vendes de ‘cava’
andalús”.Es parla de cava quan no són caves. Fins i tot se cita un “Champán del
Aljarafe”. En una altra informació (http://www.elplural.com/2012/12/22/el-primer-cava-sevillano-se-queda-sin-existencias-antes-de-navidad/)
també es parla del primer “cava” sevillà. Òbviament aquest “cava” fet amb garría
fina no és un cava. S’informa que l’empresa Bodegas Salado ha creat
el primer “cava” sevillà, anomenat ‘Umbretum’ (es venia a 7,99 euros
amb IVA inclòs), i ha esgotat les seves existèncias (ahir dissabte) després
de vendre un total de 15.000 ampolles abans de Nadal. Si es teu
interessats en saber més sobre aquest escumós semi-sec d’Aljarafe podeu
consultar la pàgina web del seu celler elaborador: http://www.bodegassalado.com/tienda/es/15-vino-espumoso-semi-seco-umbretum.html.
Com diu la meva amiga Empar Moliner, els catalans hauríem de combatre el boicot
bevent-nos tot el cava català.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada