diumenge, 23 de desembre de 2012

Erre que erre amb els caves no catalans


 


La gota malaia de les informacions que fan referència als caves no catalans no s’estronca.  ABC (http://www.abc.es/viajar/restaurantes/20121222/abci-cavas-201212101306.html) recorda que “la regió del cava està formada per 159 municipis, la majoria catalans encara que Extremadura, Aragó, La Rioja, País Basc o Navarra també tenen la seva parcel·la en aquest país sense oblidar València, on s’elabora un escumós cada dia més sol·licitat tant dins com fora d’Espanya”. En aquesta informació d’ABC es passa de puntetes sobre algunes caves de Sant Sadurní d’Anoia i s’entretenen a base de bé amb els caves no catalans. ABC de Sevilla  (http://www.abcdesevilla.es/economia/20121223/sevi-cava-andaluz-burbujas-201212221842.html) posa l’accent en destacar que “el clima polític impulsa les vendes de ‘cava’ andalús”.Es parla de cava quan no són caves. Fins i tot se cita un “Champán del Aljarafe”. En una altra informació (http://www.elplural.com/2012/12/22/el-primer-cava-sevillano-se-queda-sin-existencias-antes-de-navidad/) també es parla del primer “cava” sevillà. Òbviament aquest “cava” fet amb garría fina no és un cava. S’informa que l’empresa Bodegas Salado ha creat el primer “cava” sevillà, anomenat ‘Umbretum’ (es venia a 7,99 euros amb IVA inclòs), i ha esgotat les seves existèncias  (ahir dissabte) després de vendre un total de 15.000 ampolles abans de Nadal. Si es teu interessats en saber més sobre aquest escumós semi-sec d’Aljarafe podeu consultar la pàgina web del seu celler elaborador: http://www.bodegassalado.com/tienda/es/15-vino-espumoso-semi-seco-umbretum.html. Com diu la meva amiga Empar Moliner, els catalans hauríem de combatre el boicot bevent-nos tot el cava català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada