Damià Deàs |
"En el marc de la seva aposta
per la sostenibilitat i defensa del medi ambient", Vilarnau ha conclòs la seva
tercera campanya de divulgació i sensibilització de la utilització de suros
naturals pel tapat de vins i caves. Aquesta edició ha culminat amb la plantació
de 80 alzines en un acte que va comptar amb l'assistència de 100 persones el
cap de setmana passat. Aquesta campanya, que s'ha dut a terme en tendes
especialitzades de Catalunya, va començar fa més de tres anys i pretén sensibilitzar
al consumidor de la importància del suro com a element diferenciador, detall
que Vilarnau considera “imprescindible” en el procés d'elaboració dels seus
caves de limitada producció i llarga criança. En aquesta ocasió, en guardar 10 taps
de suro de vi o cava de qualsevol marca i portar-los a la tenda especialitzada on
es va adquirir l'ampolla de Vilarnau, es lliurava una alzina surera, que en el
futur convertirà el seu tronc a la base d'elaboració de suros naturals. I la
plantació de 80 d'aquestes alzines van ser l'eix central de l'acte que,
dissabte passat, va donar per finalitzada la III edició de ‘Tu recicles, Vilarnau
transforma’.
Vilarnau, una de les primeres caves
a aplicar la viticultura de precisió, “tracta cada cep de forma individual per
obtenir un equilibri òptim de fulles, raïms i necessitat d'aigua”. El gerent i
enòleg de Vilarnau Damiá Deàs basa la seva filosofia enològica en “la cerca de
l'expressió natural del terroir i el respecte pel medi ambient”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada