dimarts, 11 de desembre del 2012

UP denuncia que el nou decret d’allotjaments turístics permet que obrin establiments d’agroturisme persones no vinculades al territori


Unió de Pagesos ha denunciat avui dimarts que el nou decret català d’allotjaments turístics, que regula l’agroturisme (turisme rural que inclou allotjaments rurals i cases de pagès), no recull les demandes del sector, ja que no exigeix un empadronament mínim al municipi de la persona física o de la majoria dels socis de la persona jurídica que hi vulgui obrir un establiment d’aquest tipus. El sindicat considera que la nova normativa “desvirtua el concepte de turisme rural perquè l’amplia a persones que no tenen una vinculació física amb el territori i, per tant, pot ser que no coneguin l’entorn i la zona”. En les al·legacions que va presentar Unió de Pagesos a aquest decret recordava que “el turisme rural és de proximitat i de relació estreta amb el client, que en la majoria dels casos busca conèixer la zona que visita de primera mà, anar a poblacions petites, gaudir de tranquil·litat i de la natura o conèixer l’activitat agrària i ramadera que s’hi fa”.
            Un altre dels punts de la normativa que el sindicat considera contrari al sector és el fet que els establiments es podran obrir en nuclis de població de menys de 2.000 habitants, quan l’esborrany del decret n’establia 1.500 i fins ara el límit estava en 1.000 habitants. Això implicarà que moltes poblacions mitjanes també s’hi podran acollir. Una de les demandes d’Unió de Pagesos que sí ha acceptat el Govern català és que els establiments d’agroturisme que ja estan en funcionament no s’hagin d’adaptar als nous requisits del decret en el cas que facin un canvi de titularitat a favor d’un familiar de primer o segon grau o del cònjuge o parella de fet. Aquest era un dels impediments de molts joves que accedien a l’explotació familiar agrària per poder continuar amb l’activitat d’agroturisme del pares o els avis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada