Una de les excentricitats més notables darrerament al Penedès han estat les diferents reinterpretacions del xarel·lo per part del viticultor de Vilobí del Penedès Ton Rimbau (els vins han estat elaborats al celler Can Ramon Viticultors del Montgròs de Sant Pere de Ribes). Destaca el Porcelànic Xarel·lo Sur-lie 2011 (s'ofereix per 68 euros l'ampolla). És un vi afinat en ampolla de ceràmica submergida en aigua, en tines sota terra
en zones geobiológiques no negatives. És un xarel·lo del Penedès
ecològic, natural i artesanal. A continuació us adjunto la fitxa d'un altre dels productes que ofereix (també fa escumosos, un Brut i un Brut Natural, i un vi dolç natural). Tots aquests vins els distribueix Joan València (Cuvée 3000).
Porcellànic Vi Xarel·lo
Vinyes de Procedència: LA SERRA I SOTA SERRA
TIPUS D’AGRICULTURA: Ecològica pel Sistema de Permacultura. No llaurem les vinyes (fer funcionar les vinyes com un bosc)
VEREMA: Collit a ma el 23 d’Octubre de 2011
GRAU: 12’5% Vol.
ACIDESA: 3,8 g/l. SENSE SULFITS AFEGITS
TIPUS D’AGRICULTURA: Ecològica pel Sistema de Permacultura. No llaurem les vinyes (fer funcionar les vinyes com un bosc)
VEREMA: Collit a ma el 23 d’Octubre de 2011
GRAU: 12’5% Vol.
ACIDESA: 3,8 g/l. SENSE SULFITS AFEGITS
LA SERRA
- Emparrat: Conducció Royat doble
- Poda: Curta
- Plantada: l’Any 2003
- Varietat: Xarel·lo
- Marc de plantació: 265×100
- Orientació: 295 WNW
- Coordenades GPS: N41º24,042′ E1º39,382′
- Alçada: 306m. sobre el nivell del mar
SOTA SERRA
- Emparrat: Conducció Royat doble
- Poda: Curta
- Plantada: l’Any 1973
- Varietat: Xarel·lo
- Marc de plantació: 250×160
- Orientació: 283 WNW
- Coordenades GPS: N41º24,078′ E1º39,416′
- Alçada: 295m. sobre el nivell del mar
Elaboració
2º Vi Tranquil XAREL·LO ecològic certificat amb D.O. PENEDÈS, d’alta expressió, VI DE QUALITAT PRODUÏT EN REGIÓ DETERMINADA ( V.Q.P.D.R.), de raïm collit a ma en dies fruita i elaborat tot seguint els canons del (LLUNARI 2011-2012) provinent la major part de vinyes velles sense llaurar durant més de 6 anys, on les ARANYES actuen com insecticida natural, tenim aproximadament unes 15 aranyes per hectàrea que amb la seva tela de entre 40 i 70 cm. de amplada i amb una llargada de passada a passada ens atrapen les temudes papallones del corc. Les males herbes son segades (SEGAR NO APORTA POLS NI PARTÍCULES FINES A L’AIRE), son raïms de xarel·lo sobre madurats xafats en premsa de plats verticals a baixa pressió, macerat i fermentat en un dipòsit d’ acer inoxidable a baixa temperatura per poder extreure i mantenir els aromes del raïm, tot arrodonit en botes noves de roure francès d’ (ALLIER) duran 9 mesos. Embotellat en recipients de Ceràmica de 750 ml. ( LA CERÀMICA PRESERVA DELS EFECTES NEGATIUS DE LA LLUM), amb tap tecnològic de suro DIAM 10, lacrat i segellat. Afinat en ampolles de Ceràmica submergides en aigua de forma vertical dintre de tines sota terra en zones geobiològiques no negatives (FORA DE LES LÍNIES CURRY). El nostre compromís amb el MEDI AMBIENT reconegut per mitja del segell de la petjada de carboni (DEL BRESSOL A LA PORTA) equival a 1,470 kg. CO2 per ampolla. No conte sulfits afegits.COPA amb la que s’aconsella veure el vi
- RIEDEL 446/15 (Seria Riedel Restaurant-Zinfandel-Riesling)
Data ideal per veure el vi el 2012
- Novembre dies: 7,8,9,16,17,25 i 26
- Desembre dies: 5,6,14,15,22 i 23
Buff que complicat si de cas posam una birra
ResponEliminaNo ens oblidem del Manel Aviñó, que és qui vinifica!
ResponElimina