Porcellànic Vi Xarel·lo

Vinyes de Procedència: LA SERRA I SOTA SERRA

TIPUS D’AGRICULTURA: Ecològica pel Sistema de Permacultura. No llaurem les vinyes (fer funcionar les vinyes com un bosc)
VEREMA: Collit a ma el 23 d’Octubre de 2011
GRAU: 12’5% Vol.
ACIDESA: 3,8 g/l. SENSE SULFITS AFEGITS

LA SERRA

  • Emparrat: Conducció Royat doble
  • Poda: Curta
  • Plantada: l’Any 2003
  • Varietat: Xarel·lo
  • Marc de plantació: 265×100
  • Orientació: 295 WNW
  • Coordenades GPS: N41º24,042′ E1º39,382′
  • Alçada: 306m. sobre el nivell del mar

SOTA SERRA

  • Emparrat: Conducció Royat doble
  • Poda: Curta
  • Plantada: l’Any 1973
  • Varietat: Xarel·lo
  • Marc de plantació: 250×160
  • Orientació: 283 WNW
  • Coordenades GPS: N41º24,078′ E1º39,416′
  • Alçada: 295m. sobre el nivell del mar

Elaboració

2º Vi Tranquil XAREL·LO ecològic certificat amb D.O. PENEDÈS, d’alta expressió, VI DE QUALITAT PRODUÏT EN REGIÓ DETERMINADA ( V.Q.P.D.R.), de raïm collit a ma en dies fruita i elaborat tot seguint els canons del (LLUNARI 2011-2012) provinent la major part de vinyes velles sense llaurar durant més de 6 anys, on les ARANYES actuen com insecticida natural, tenim aproximadament unes 15 aranyes per hectàrea que amb la seva tela de entre 40 i 70 cm. de amplada i amb una llargada de passada a passada ens atrapen les temudes papallones del corc. Les males herbes son segades (SEGAR NO APORTA POLS NI PARTÍCULES FINES A L’AIRE), son raïms de xarel·lo sobre madurats xafats en premsa de plats verticals a baixa pressió, macerat i fermentat en un dipòsit d’ acer inoxidable a baixa temperatura per poder extreure i mantenir els aromes del raïm, tot arrodonit en botes noves de roure francès d’ (ALLIER) duran 9 mesos. Embotellat en recipients de Ceràmica de 750 ml. ( LA CERÀMICA PRESERVA DELS EFECTES NEGATIUS DE LA LLUM), amb tap tecnològic de suro DIAM 10, lacrat i segellat. Afinat en ampolles de Ceràmica submergides en aigua de forma vertical dintre de tines sota terra en zones geobiològiques no negatives (FORA DE LES LÍNIES CURRY). El nostre compromís amb el MEDI AMBIENT reconegut per mitja del segell de la petjada de carboni (DEL BRESSOL A LA PORTA) equival a 1,470 kg. CO2 per ampolla. No conte sulfits afegits.

COPA amb la que s’aconsella veure el vi

  • RIEDEL 446/15 (Seria Riedel Restaurant-Zinfandel-Riesling)

Data ideal per veure el vi el 2012

  • Novembre dies: 7,8,9,16,17,25 i 26
  • Desembre dies: 5,6,14,15,22 i 23
La presentació del producte serà en caixa de fusta certifica amb la normativa fitosanitària NIMF-15.

Tast

Color or, en nas sinuós, la fruita blanca serpenteja amb les notes de roure francès, en boca és equilibrat, l’autèntica expressió del seny i la rauxa, elegant i suau integrant la fruita com la pera i la poma amb el roure.

Recomanació Gastronòmica

Tot tipus de peix Mediterrani, tant blau com blanc. Arrossos mariners i cuinats com l’All Cremat.