dijous, 27 de desembre del 2012

Prop de 150 persones, a la presentació del vimblanc de Vinebre Sol i Serena





Prop de 150 persones es van reunir dissabte passat a l'acte de presentació de Sol i Serena del celler Molí de Rué, celebrat en el marc de la Fira de Nadal de Vinebre.  Noemí Poquet, enòloga del celler, va explicar el procés d'elaboració d'aquest tradicional vi de panses. Al final de l'acte els assistents van poder degustar el primer cupatge de Sol i Serena, una edició limitada de 635 botelles que s’ofereix a un PVP de 20 euros (en format de 50cl.). És un producte elaborat a partir de diverses anyades (varietat macabeu) després de cinc anys de recollida d'informació a través de fonts orals locals i d'investigació al celler. Tradicionalment, es recorda des del celler Molí de Rué, el vimblanc de Vinebre s'elaborava per a consum propi a la gran majoria de cases de la població i se servia com a vi de postres per a les grans ocasions. "Sol i Serena" és un vi de panses elaborat amb raïms de la varietat macabeu, “curosament seleccionats i sobremadurats al ras”. Envellit en bótes de roure francès, Sol i Serena té 9,5º i és el resultat d'un cupatge de diverses anyades. A l’ampolla s’afirma que “neix de la il·lusió per recuperar una de les tradicions del nostre poble”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada