Prop de 150 persones es van
reunir dissabte passat a l'acte de presentació de Sol i Serena del celler Molí
de Rué, celebrat en el marc de la Fira de Nadal de Vinebre. Noemí Poquet,
enòloga del celler, va explicar el procés d'elaboració d'aquest tradicional vi
de panses. Al final de l'acte els assistents van poder degustar el primer cupatge
de Sol i Serena, una edició limitada de 635 botelles que s’ofereix a un PVP de
20 euros (en format de 50cl.). És un producte elaborat a partir de diverses
anyades (varietat macabeu) després de cinc anys de
recollida d'informació a través de fonts orals locals
i d'investigació al celler. Tradicionalment, es recorda des del
celler Molí de Rué, el vimblanc de Vinebre s'elaborava per a consum propi a la
gran majoria de cases de la població i se servia com a vi de postres per a les
grans ocasions. "Sol i Serena" és un vi de panses elaborat amb raïms
de la varietat macabeu, “curosament seleccionats i sobremadurats al ras”. Envellit
en bótes de roure francès, Sol i Serena té 9,5º i és el resultat d'un cupatge
de diverses anyades. A l’ampolla s’afirma que “neix de la il·lusió per recuperar
una de les tradicions del nostre poble”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada