dimarts, 3 de setembre del 2013

Satisfacció pels canvis a una Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí on s'estrenen Cara Nord Celler, Gerida Viticultors i Succés Vinícola

La Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí, que s’ha celebrat aquest cap de setmana passat, arribava a la seva quaranta-tresena edició. Amb més estands que l’any passat i amb un clar objectiu: “promocionar i donar a conèixer els vins del territori”. Ha estat una fira que ha augmentat la participació de cellers amb noves incorporacions que es presentaven en públic per primer cop a la Fira de la DO Conca de Barberà: Cara Nord Celler, Gerida Viticultors i Succés Vinícola són els projectes que s’estrenaven en una festa que vol “reivindicar la cultura del vi, el sector, així com donar a conèixer als visitants tot el que implica el món vinícola”. Aquests són els principals objectius que persegueix l'organització d'aquesta festa. Tal com apuntava algun dels celleristes, segons ha informat el Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, “és una oportunitat molt bona per tenir contacte directe entre públic i l’elaborador”.
La Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí tanca una edició marcada pels canvis i per l'acceptació general del nou format de les degustacions. Enguany, es va suprimir el tiquet combinat de degustacions i el funcionament era similar al d'altres festes de la comarca. Per tant, els visitants podien comprar una copa amb una bossa al preu de 3€ i dirigir-se a cada estand on podien degustar els vins a un preu que oscil·lava entre 1 i 2€.
Tant celleristes com restauradors han valorat positivament aquesta nova organització, ja que a més s’hauria superat la venda de tiquets d’edicions passades. Un total de més de mil copes venudes certifica l’èxit del canvi, davant els 700 tiquets de l’any 2012.
El tret de sortida de la festa va ser la piada, la trepitjada de raïm, al ritme dels grallers de l'Espluga, per obtenir el primer most. Un dels actes que més han valorat els visitants de la fira ha estat el tast a cegues, ja que requeria la complicitat dels participants. La piada per a nens també va ser una de les activitats amb més èxit de públic. Mentre que la cursa de portadores, organitzada per l'associació juvenil Auvënguen es va haver de suspendre per manca de participació.
A banda de les novetats pel que fa al sistema de tiquets també es va dur a terme la primera porronada popular, que va tenir molta participació en la categoria infantil. I el divendres es va realitzar una nova sessió del vins&twitts que ja s'està convertint en una de les propostes clàssiques de la festa. La jornada tècnica entre restauradors i celleristes que estava prevista pel passat dissabte a la tarda, finalment es durà a terme demà dimecres de 6 a 8 de la tarda al Casal de l'Espluga de Francolí. Cara Nord Celler, Carlania Celler, Celler Carles Andreu, Cava Simó de Palau, Cellers Castell d’Or, Celler Rendé Masdéu, Cellers Domenys, Gatzara, Gerida Viticultors, Celler Mas Foraster, Celler Rosa Maria Torres, Succés Vinícola, Celler Vega Aixalà, Vidbertus, Celler Vins de Pedra i Vins i Caves Portell són els cellers que han participat en l’edició d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada