dimarts, 3 de setembre del 2013

Es presenta una 39a edició de la Festa de la Verema d'Alella, que arriba del 6 al 9 de setembre amb novetats



Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l'any vinent. Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra Gastronòmica, s'amplia l'oferta de Tapes + Vi, s'estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s'introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d'aparadors i la tallada de raïm per a adults. Els novetats i els contingut del programa han estat presentats públicament aquest dimarts, 3 de setembre, per l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la regidora de Turisme, Isabel Nonell, i del regidor de Cultura, Fede Salas.
            L’actor maresmenc Joan Pera serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la 39a edició de la Festa de la Verema a l’acte d’inauguració que se celebrarà el 6 de setembre a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament. En aquest acte, els hereus, les pubilles i les dames d’honor trepitjaran el raïm que els nens i les nenes hauran recollit el dia anterior a la vinya testimonial de Can Magarola. La tallada i la trepitjada de raïm són dos dels actes més tradicionals d’una Festa que evoluciona itracta de reinventar-se any rere any per donar resposta a les demandes d’un públic cada vegada més nombrós i també més exigent. Fa dos anys es va ampliar l’espai de degustació de la Mostra de vins i gastronomia i l’any passat es va introduir la venda anticipades de tiquets. Enguany es modifica el sistema de venda ja no serà manual, sinó informàtic per fer la gestió més àgil, fàcil i segura. A més, s’hi ofereix per primera vegada la possibilitat de pagar amb targeta de crèdit a l’estand de l’Ajuntament.  Els preus de la Mostra es mantenen com a l’edició anterior: 9,5 euros el sopar (2 plats, pastís i cafè); 6,5 euros tres consumicions de vins i copa; 11 euros l’ampolla de vi o cava i 2,5 euros la copa de vidre. Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme del 28 d’agost al 5 de setembre, i a l’estand de l’Ajuntament durant els tres dies de la Mostra.
La Festa té d’altres ingredients importants com la Fira d’artesans, la presentació de vins, les visites als cellers i els itineraris per les vinyes i les masies, o les propostes artístiques i participatives de Can Manyé “Collita pròpia” i “Verema 2.0”. Tampoc hi falten les activitats més festives com el correfoc, els balls —amb l’Orquestra Titanium i Swing Latino— les havaneres, la ballada de sardanes, la despertada amb els trabucaires, la botifarrada popular o la trobada de gegants. Enguany s’estrena una nova proposta: la tallada de raïm per a adults. A més s’introdueix el vot popular al Concurs d’aparadors i s’amplia l’horari i l’oferta de Tapes + Vi. L’any vinent la Festa de la Verema fa 40 anys i comencem a preparar aquesta fita amb una recollida de taps de suro d’ampolles DO Alella que serviran per a la Festa dels 40 anys. Es podran dipositar a la bóta que trobareu tot l’any al pati de Can Lleonart. La Festa estrena QR personalitzat per poder descarregar el programa des del mòbil. Seguiu la Festa awww.alella.cat/festaverema i a través de la xarxa #Veremaalella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada