dimecres, 4 de setembre del 2013

Torna 'Hotels amb D.O.' del 16 al 22 de setembre, amb novetats i 21 establiments participants


El director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort, i el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos; acompanyats de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens; i de la directora general de Turisme, Marian Muro; han presentat avui la segona edició d’'Hotels amb D.O.', una iniciativa pionera a Catalunya. Del 16 al 22 de setembre, vint-i-un hotels de Gran Luxe, 5 estrelles, 4 estrelles superior i 4 estrelles de Barcelona participaran en la setmana dels vins catalans als hotels de Barcelona. Serà la segona edició de la iniciativa 'Hotels amb D.O.', que va néixer ara fa un any amb gran èxit fruit de la col·laboració entre el Gremi d'Hotels de Barcelona (GHB) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). Aquesta activitat està oberta a tots els ciutadans. Durant cada sessió es descobriran els principis bàsics del tast i es donaran interessants consells pràctics, a més de conèixer les 12 Denominacions d’Origen (D.O.) catalanes i de tastar 6 vins diferents en l’ambient únic i exclusiu dels hotels de luxe de Barcelona. Els tallers estaran impartits pels professionals que formen part del quadre de professors de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
Enguany, com a novetat, se sumen a l’agenda dues sessions de tast que se celebraran íntegrament en anglès, amb l’objectiu d’obrir aquesta activitat als ciutadans de parla anglesa. A més, les persones que participin en aquesta iniciativa, que té un preu de 15 euros, rebran una invitació per assistir a la ‘Mostra de Vins i Caves de Catalunya’, que tindrà lloc a partir del 24 de setembre a l’Arc del Triomf, coincidint amb les Festes de la Mercè de Barcelona. Les places són limitades i la reserva s’ha de formalitzar a través de la pàgina web www.hotelsambdo.cat.
Els hotels que hi participen són: Àbac, Arts, Claris, Gran Hotel La Florida, DO: Plaça Reial, Majestic, Mandarin Oriental, Mercer, Le Méridien, Melia Barcelona, Ohla, Omm, Alexandra, Barceló Raval, España, Gran Hotel Torre Catalunya, Hilton Barcelona, Fira Palace, 1898, Murmuri i Neri. L’esdeveniment ha estat impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’INCAVI, que depèn del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; i compta amb el suport i la col•laboració de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació  de l’Ajuntament de Barcelona i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
Jordi Bort, director general de l'Incavi (Departament d'Agricultura) ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que enguany assoleix la seva 2a. edició. “Aquesta iniciativa ha provocat un increment en el nombre d’establiments que s’han apuntat a aquesta acció amb el conseqüent increment de la presència de vins catalans de qualitat en la restauració del nostre país. I, sense oblidar el nostre mercat, valorar també positivament l’augment de consum d’ampolles, d’1 a 3 respecte l’1 a 4 de l’any 2012.” Sònia Recasens ha assenyalat que 'Hotels amb D.O.' "és una fórmula innovadora que, a banda d’oferir noves experiències al turista que ens visita, permet a la ciutadania gaudir de la qualitat dels vins catalans en el marc d’espais singulars i emblemàtics com són els hotels de la ciutat”. “Aquesta activitat -ha afegit- és un exemple més del model de turisme sostenible que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que preserva els valors d’identitat, de sostenibilitat i de convivència a la ciutat”. Recasens ha reiterat “el suport municipal a aquestes iniciatives, basades en la col·laboració publicoprivada que, a més d’impulsar el consum i la internacionalització de les nostres empreses i productes, representen un benefici per a altres sectors econòmics cabdals, com són el comerç, la restauració o el turisme”. Jordi Clos, ha agraït el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona en el desenvolupament d’aquestes accions que “per la nostra entitat tenen com a objectiu fonamental la dinamització econòmica de la ciutat i el sector hoteler, el qual es manté com un dels principals motors de la ciutat. En aquest sentit, dia a dia intentem innovar i crear noves iniciatives per dinamitzar el consum, al mateix temps que acostem els hotels de Barcelona als seus ciutadans.” Marian Muro ha destacat que “aquesta acció, en col·laboració amb el Gremi d’Hotels de Barcelona, forma part del projecte conjunt que hem posat en marxa la Direcció General de Turisme i l’Incavi per posicionar Catalunya a escala internacional com a destinació referent en enoturisme”. Muro ha recordat que “des de la Generalitat estem treballant fermament per posar en valor i promocionar l’interior de Catalunya. En aquest sentit, l’enoturisme és un dels productes turístics que més pot ajudar a assolir aquest objectiu”. 
En el marc d’aquesta acció i, aprofitant la verema, en col·laboració amb la Direcció General de Turisme, s’iniciarà una prova pilot en 4 establiments hotelers per promocionar, entre els turistes que s’hi allotgin, un seguit de propostes d’enoturisme exclusives. Els visitants tindran l’opció de realitzar sortides d’un dia a les zones vitivinícoles properes a Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada