“Passió, emoció i admiració”
han estat les conclusions que han arribat tots els participants al tercer
viatge de formadors a la Regió del Cava durant els tres dies intensos que ha
durat la seva estada a Sant Sadurní d’Anoia, organitzada per la patronal
Institut del Cava. Han participat en aquesta edició nou formadors vinguts de
Galícia, Madrid, Andalusia i Catalunya. L’objectiu d’aquest viatge és formar
als professionals de sala i cuina mitjançant les escoles d’hostaleria del
territori nacional amb l’objectiu de difondre la cultura del cava entre els
futurs professionals del sector de la restauració. Al llarg de la seva estada
han visitat els cellers Sumarroca, Segura Viudas, Vilarnau, Jaume Giró i
Giró, Juvé & Camps, Mestres, Freixenet, Recaredo i Gramona,
a més de participar en cinc sessions formatives: El cicle anual
de la vinya, realitzat per Josep Jiménez,enginyer agrònom i viticultor de
Juvé & Camps. El procés d’elaboració del cava,
realitzat per els enòlegs Toni Cantos i Antonio Orte de la
Finca Espiells de Juvé & Camps. El tast del raïm i
dels vins base per al cava, realitzat per l’enòloga Eva Plazas de Vilarnau. El
cupatge del cava i el tast de caves, realitzat per l’enòleg Ramon Giró de
Jaume Giró i Giró. I Els llevats i l’autòlisi en el cava, realitzar
per l’enòleg Jaume Gramona. Va acabar el viatge amb el seminari, els
maridatges del cava realitzat per Roger Poch, sumiller de Llopart. Han participat en aquesta
acció formativa, organitzada per l’Institut del Cava, els cellers: Sumarroca,
Juvé & Camps, Mestres, Vilarnau, Freixenet, Recaredo, Gramona, Segura
Viudas, Llopart i Jaume Giró i Giró.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada