dissabte, 7 de setembre del 2013

Localitzada una colònia de tortuga de rierol a tocar de Segura Viudas

L’esforç per identificar i catalogar la riquesa natural de l’Heretat Segura Viudas de Torrelavit s’ha vist recompensat recentment amb la localització d’una colònia de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) a la conca del riu Bitlles. Després de detectar alguns indicis de la seva presència, la sortida naturalista del mes d’agost es va centrar en mirar de trobar algun exemplar d’aquesta espècie, la tortuga aquàtica autòctona de la península Ibèrica.
Tot i que l’estiu és el moment més idoni per valorar la biodiversitat d’un riu, l’objectiu de la jornada tenia, segons Segura Viudas, algunes dificultats atès es tractava d’un animal fugisser, que se submergeix ràpidament en el riu quan detecta la presència de quelcom potencialment perillós. Des de primera hora del matí es va recórrer el llit del riu identificant els llocs potencialment més indicats per acollir aquest rèptil. Més tard i a força distància o amagats entre la vegetació, es van poder identificar alguns exemplars prenent el sol mentre regulaven la seva temperatura corporal. Amb aquesta nova catalogació, l’empresa diu que veu reforçada la seva aposta per la preservació i promoció de la biodiversitat del seu entorn, “un patrimoni de gran valor que s’ha convertit en un dels pilars de la marca Segura Viudas”.
Les caves de Torrelavit han penjat un vídeo sobre aquesta notícia en el següent enllaç: http//www.youtube.com/watch?v=Rdy0v7iTOjc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada