La Fundació Castell
del Vi valora "molt positivament" la celebració dissabte de la primera edició de
la Fira de les Cooperatives Agràries del Priorat. L’activitat es va desenvolupar
a la sala gòtica del Castell de Falset i va comptar amb l’assistència de més de
600 persones. Un total de 8 cooperatives vitivinícoles de la comarca van participar
a la jornada que va constar d’una exposició sobre cooperativisme, tastos de vi
i oli guiats per professionals, i una jornada per a blocaires que van fer
difusió de la mateixa, a través de twitter, emprant l’etiqueta
#tastaelcastelldelvi, de manera que la sessió es va poder seguir per les xarxes
socials a través dels respectius comptes i de l’oficial www.twitter.com/castelldelvi. L’històric
de l’activitat dels blocaires es pot consultar a l’Storify creat per a
l’ocasió. La jornada va començar a les 11h amb la inauguració de l’exposició ‘Construeix
un món millor. Fes cooperativa’, una mostra que ha estat itinerant durant
l’últim any per Catalunya i que projecta el fet cooperatiu cap al futur de
manera dinàmica i integradora. A la mateixa hora, es va obrir la fira de les
Cooperatives, l’activitat més participada per visitants de diferents punts de
Catalunya, a la qual van participar conjuntament els següents cellers
elaboradors de la DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana:
. Cellers Unió http://www.cellersunio.com/
. Cooperativa de Cabacés
http://coopcabaces.com/ca
. Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant
http://www.cornudella.net/
. Vinícola del Priorat
http://www.vinicoladelpriorat.com/
. Cooperativa Falset Marçà http://www.etim.cat
. Celler El Masroig
http://www.cellermasroig.com/
. Celler de Capçanes
http://www.cellercapcanes.com/ca
. Cooperativa de la Serra d’Almos http://www.serradalmos.com
L’organització va
vendre 370 tiquets de degustació, que permetien al visitant accedir a la Fira i
tastar 5 vins diferents, a més d’una copa de vi serigrafiada del Castell del Vi
i una visita al centre d’interpretació. Els tastos de vi i oli van exhaurir les
seves places dies abans de la Fira i van anar a càrrec de l’enòleg Carles
Escolà Cunillé i Francesc Gilabert, respectivament. La sala de les Voltes de
l’Hotel-Hostal Sport va acollir el dinar de blocaires i cooperativistes amb
productes de la terra i buffet de vins de les diferents cooperatives, durant el
qual es va debatre sobre la visibilitat del sector a les xarxes socials. A la
tarda, va tenir lloc al Castell del Vi una taula rodona amb el lema 'Present i
futur de les cooperatives a la comarca del Priorat', moderada pel periodista
falsetà Toni Orensanz. Durant la taula rodona es va posar sobre la taula la
vigència en ple segle XXI del cooperativisme com a model econòmic i social,
però també, i donada l’actual conjuntura econòmica, la importància de sumar
esforços i crear sinèrgies entre cellers del mateix territori o d’una mateixa
denominació d’origen. Per altra banda, els ponents van coincidir en què el
futur de les cooperatives passa per la incorporació de la dona als llocs de
responsabilitat –juntes directives– i dels joves en el sector agrari, a més de l’aposta
per l’enoturisme com a estratègia per incrementar les vendes directes. L’èxit de l’activitat fa pensar els
organitzadors en molt bones perspectives de visitants a la Fira del Vi de
Falset que se celebra el 4 i 5 de maig. Mentrestant, la Fundació Castell del Vi
valorarà en breu la possibilitat de celebrar una nova edició de la Fira de les
Cooperatives agràries del Priorat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada