dijous, 25 d’abril del 2013

Dotze cellers, dissabte a Poboleda Vins


Els cellers i l’Ajuntament de Poboleda, amb el suport de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, organitzen aquest dissabte, 27 d’abril, la 4a Jornada Tècnica Poboleda Vins, en la qual es donaran a conèixer els vins elaborats pels productors locals. La novetat d’aquesta edició és que la mostra es farà al càmping de Poboleda, un espai més ampli on els assistents que adquireixin el tiquet de tast podran recórrer els punts de tast dels diferents cellers del poble. A més, hi haurà punts de degustació de productes locals. La presentació dels vins de la vila de Poboleda començarà a partir de les 10:00 h. La mostra s’allargarà fins a les 14:30 i el tiquet de tast es podrà adquirir per 12 €.  Els cellers participants en aquesta edició són: Agrícola de Poboleda, Burgos Porta, Gènium Celler, Hidalgo Albert, Jordi Domènech, Mas Doix, Mas d’en Just, Mas de la Mola, Nunci, Pahí, Tane Vins i Terres de Vidalba. La jornada es completarà amb la presentació, a les 18:00 h a la sala polivalent, del llibre ‘Més enllà del vi: DOQ Priorat’, a càrrec dels seus autors, Sebastiano Alba i Eduard Soler. Es podran inscriure a la jornada Poboleda Vins tots els professionals del comerç, restauració i premsa especialitzada, així com aficionats interessats. Les places són limitades. Es pot trucar a l’Ajuntament de Poboleda, Carrer Nou, 94, 43376 Poboleda. Tel.: 977 82 70 97 o bé inscriure’s per correu electrònic a poboledavins@gmail.com. Drets de participació: 12 € (tast i copa).
Poboleda Vins va néixer fa quatre edicions en el context del projecte ‘Vins de Vila’, de la DOQ Priorat. El Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen ha promogut la zonificació del seu territori de manera que aquests vins de vila es puguin identificar com a vins originaris de cada un dels seus municipis o viles. Els estudis científics que desenvolupa la DOQ Priorat amb el suport del seu panell de tast i de la URV avalen la proposta “d’identificar els vins de cada vila amb el seu territori, la seva cultura i la seva gent”.    
D’altra banda, aquesta mateixa setmana s’ha realitzat a Scala Dei el Tast de Finques i Viles, que ha aplegat els dies 23 i 24 d’abril un 30 tastadors en dos tastos de qualificació que constitueixen un dels pilars del projecte “Vins de Vila”. En aquest sentit, el Consell Regulador de la DOQ Priorat enguany “continuarà donant suport a tota una programació d’activitats de difusió dels vins, de les viles i de la cultura del vi, que es duen a terme durant tot l’any a les viles que conformen la DOQ Priorat”, que es poden consultar a la Guia d’Activitats de la DOQ Priorat (www.doqpriorat.org). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada