diumenge, 28 d’abril del 2013

Dues novetats de Parató als Nous Penedès, el 6 de maig a l'Hotel Majèstic de Barcelona



Parató ha aprofitat els Nous Penedès a Madrid i a Barcelona (aquest darrer saló el pròxim dilluns 6 de maig a l’Hotel Majèstic) per presentar els seus Xarel·lo i Pinot Noir Rosat. Des d’aquest celler del Pla del Penedès s’afirma que “malgrat mantenim el nostre estil en el vi, hem fet un canvi important en la imatge de l’ampolla”.
            S’afirma que pel que fa al Xarel·lo han continuat treballant amb vinyes molt velles recentment certificades com d’agricultura ecològica. Estan conreades de la manera tradicional. De l’elaboració al celler en destaquen el battonage amb les seves mares. Aquesta tècnica ha aportat certa untuositat a aquest interessant xarel·lo que destaca per lleugeres notes anisades (fonoll) i a fruita blanca, així com per un caràcter cítric. Afegeixen des de Parató que “en definitiva, és l’hereu del nostre primer vi Xarel·lo, que vam presentar l’any 1982, i que hem seguint elaborant durant aquests 30 anys”.
            Pel que fa al rosat, diuen que“segueix  sent aquell varietal que vam elaborar en primícia al Penedès a principis dels 90 i que manté l’expressivitat i color d’un pinot noir conreat al Mediterrani”. Afegeixen que “com des del principi, el raïm que utilitzem per l’elaboració d’aquest varietal és només el procedent d’una sola vinya de la nostra finca de Can Campmany, a Guardiola de Font-Rubí.  El rosat l’he trobat de color pujat, fruitós, llaminer i amb records a gominoles (palote). Aquest rosat (6,75 euros) s’ha elaborat emprant la tècnica de sagnat amb maceració amb les pells durant 8 hores a 13º C i fermentació durant 17 días a 15ºC en dipòsits d’acer inoxidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada