Parató ha aprofitat els Nous Penedès a Madrid i a Barcelona (aquest darrer saló el pròxim dilluns 6 de maig a l’Hotel Majèstic) per presentar els seus Xarel·lo i Pinot Noir Rosat. Des d’aquest celler del Pla del Penedès s’afirma que “malgrat mantenim el nostre estil en el vi, hem fet un canvi important en la imatge de l’ampolla”.
S’afirma que pel que fa al
Xarel·lo han continuat treballant amb vinyes molt velles recentment
certificades com d’agricultura ecològica. Estan conreades de la manera
tradicional. De l’elaboració al celler en destaquen el battonage amb les seves mares. Aquesta tècnica ha aportat certa
untuositat a aquest interessant xarel·lo que destaca per lleugeres notes
anisades (fonoll) i a fruita blanca, així com per un caràcter cítric. Afegeixen
des de Parató que “en definitiva, és l’hereu del nostre primer vi Xarel·lo, que
vam presentar l’any 1982, i que hem seguint elaborant durant aquests 30 anys”.
Pel que fa al rosat, diuen
que“segueix sent aquell varietal que vam
elaborar en primícia al Penedès a principis dels 90 i que manté l’expressivitat
i color d’un pinot noir conreat al Mediterrani”. Afegeixen que “com des del
principi, el raïm que utilitzem per l’elaboració d’aquest varietal és només el
procedent d’una sola vinya de la nostra finca de Can Campmany, a Guardiola de
Font-Rubí. El rosat l’he trobat de color
pujat, fruitós, llaminer i amb records a gominoles (palote). Aquest rosat (6,75
euros) s’ha elaborat emprant la tècnica de sagnat amb
maceració amb les pells durant 8 hores a 13º C i fermentació durant 17 días a 15ºC en dipòsits d’acer
inoxidable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada