divendres, 19 d’abril del 2013

El llaminer Suneus Rosat 2012, el cinquè vi d'AV Bodeguers


El celler AV Bodeguers (www.avbodeguers.com), de Vilamaniscle (DO Empordà), ha presentat aquest mes d’abril el seu nou vi Suneus Rosat 2012, elaborat cent per cent amb merlot seleccionat de l’anyada 2012, procedent de vinyes plantades en terrenys de licorella, amb produccions per sota dels 3000 kg/ha. S’han posat al mercat un total de 1.200 ampolles que “han tingut una gran acollida donada la proximitat de l’estiu i la frescor que presenta el nou Suneus”. Suneus Rosat 2012 és el cinquè membre de la família de vins d’AV Bodeguers i “el més seductor”. Amb un color vermell rubí, el celler el defineix com a “untuós en copa i afruitat en nas. Recorda la maduixa i la cirera, amb aromes anisats i fons d’herbes balsàmiques. En boca explota la seva frescor, l’equilibri i l’elegància. És un vi llaminer que enamora als més experts i sedueix al més amateurs”. Jo hi afegiria que és un rosat intens de 14º, força equilibrat, fruitós, amb certa frescor juvenil, amb notes a gominoles (és molt i molt llaminer) i rodonet, això sí, amb un important atac alcohòlic. A la contraetiqueta s'afirma que Suneus és un vi que neix entre les terres pissarroses de l'Albera, la tramuntana de l'Alt Empordà i el mar Mediterrani.
Suneus 2012 Ha estat elaborat en dipòsits d’acer inoxidable de 1.500 a 2.000 litres, amb prèvia selecció de llevadures i control de la temperatura de fermentació. Com tots els vins de la gama Suneus, AV Bodeguers ha buscat un element diferencial. En aquest cas, el Suneus Rosat 2012 ha estat criat durant 3 mesos en bóta de cirerer i té un repòs en ampolla d'entre un i dos mesos. Durant el propers mesos d'abril i maig, AV Bodeguers participarà en diversos esdeveniments per tal de presentar en societat el nou Suneus Rosat 2012, així com consolidar la presència de la resta dels seus vins Nereus i Suneus, els quals gaudeixen d’altes puntuacions a les guies de vins i ja han estat guardonats amb diversos premis, com el recent Giroví 2012, on Nereus Barrica va guanyar la medalla d'or en la categoria de criança.

AV Bodeguers va néixer l’any 2002 de la mà de Carles Alcàcer i Conxita Vilarmau amb una proposta de vins moderns amb records del territori on neix la matèria primera amb la qual s’elaboren. La filosofia de treball del celler és la d'elaborar vins on la fruita predomini per davant de les criances, arrodonits, amb un discurs de varietat autòctona potent i frescos. El celler està situat al municipi de Vilamaniscle i treballa tres finques de vinyes situades al massís de l’Albera, que no superen les 5 hectàrees. Té una producció d’uns 16.000 kg., cosa que suposa uns 3.500kg/ha que busquen, sobretot, la qualitat a través d’una feina artesanal i personalitzada. Actualment comercialitza unes 14.000 ampolles anuals distribuïdes en dues línies de vins: Nereus (vi negre envellit) i Suneus (vi negre, blanc i rosat). També organitza visites enoturístiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada