dimarts, 23 d’abril del 2013

Arranquen els actes previs de la Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de les DO de la comarca del Priorat) comença a celebrar algunes activitats aquesta mateixa setmana, en el marc d’un complet programa d’actes previs i en paral·lel al plat fort de la Fira, que tindrà lloc el cap de setmana del 4 i 5 de maig. Entre els actes d’aquesta setmana prèvia hi ha tastos de vins, diverses conferències, un seminari sobre enoturisme i una jornada tècnica. No obstant això, és la setmana vinent la que concentrarà una major activitat, sobretot a mesura que s’apropi el cap de setmana, que és quan tindrà lloc la Fira al  i el carrer Miquel Barceló de Falset s’omplirà de cellers i vins de les dues denominacions d’origen vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. L’horari de la Fira al carrer serà enguany d’11 del matí a 21 hores, tant el dissabte 4 com el diumenge 5 de maig. D’altra banda, a dues setmanes per a la seva celebració, s’ha tancat el període d’acreditacions per al Tast de Professionals de la Fira del Vi de Falset, que tindrà lloc el dilluns 6 de maig. Més d’un centenar de professionals, entre els que es hi ha sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada d’arreu del món ja han confirmat la seva intenció d’assistir a aquest esdeveniment. Aquest fet demostra el gran poder de convocatòria que els cellers i vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i també la pròpia Fira del Vi, tenen entre els professionals del sector, que any rere any marquen amb vermell la cita a les seves agendes.El Tast de Professionals, que s’aprofita per presentar el vi de l’anyada pertinent, en aquest cas la del 2011, és un espai de trobada entre els cellers de la comarca i els diferents agents del sector vinícola, “en una clara aposta per promoure els vins d’ambdues DO i establir les bases per a futurs acords comercials”, segons l’organització.El Tast de Professionals tindrà lloc el dilluns 6 de maig, de 10 a 14:30h, al Castell del Vi de Falset. En l’edició d’enguany els professionals acreditats i els cellers participants finalitzaran el tast amb una degustació de plats típics de la comarca a càrrec del restaurant El Cairat. Enguany l’organització del Tast de Professionals va a càrrec de les DO de la comarca, “en una clara intenció de potenciar el vessant professional de la Fira”. D’aquesta manera, la DO Montsant i la DOQ Priorat agafen el relleu de l’Ajuntament de Falset en la gestió d’aquest esdeveniment, tot i que el consistori es manté com a col·laborador en l’organització de l’acte i hi presta suport logístic. “El Tast de Professionals és un dels actes que atorga valor afegit a la Fira del Vi de Falset. Complementa la mostra de vins que té lloc a peu de carrer durant el cap de setmana, adreçada a consumidor final i de caràcter més lúdic i popular”, segons l’organització.

ELS ACTES D’AQUESTA SETMANA PRÈVIA

Dijous 25 d’abril
§             20,30h. Vins del Pirineu i el Priorat amb Raul Bobet. Al Celler de l’Àspic. Informació i reserves: 977 83 12 46 info@cellerdelaspic.com.
Divendres 26 d’abril
§             16h. Conferència: “Aplicació de les novetats en la recent modificació del Reglament dels Impostos Especials i la seva repercussió en el sector vinícola”, a càrrec de Rius & Rius. Sala d’Actes ajuntament de Falset.
Dissabte 27 d’abril
§             10 a 14:30h. 4a Jornada tècnica Poboleda Vins. Tast de Vins dels cellers de Poboleda. Càmping de Poboleda. + info.
§             19h. Seminari “Present i futur de l’enoturisme al Priorat”“Priorat Enoturisme, un projecte per a la comercialització d’experiències enoturístiques” a càrrec de David Esteller – Director Tècnic de Priorat Enoturisme. “Enoturisme. 10 claus de futur” a càrrec del Dr. José Antonio Donaire - Geògraf, Director de l’Institut d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona. Hostal Sport de Falset. Organitza Priorat Enoturisme. Inscripcionsinfo@prioratenoturisme.com.
Diumenge 28 d’abril
§             19h. Tast Especial al Calaix de Sastre, amb els enòlegs Sara Pérez i René Barbier que presentaran algunes “cosetes”. Lloc: Calaix de Sastre.

Per poder consultar el programa íntegre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada