La Fira del Vi de Falset (Mostra
dels vins de les DO de la comarca del Priorat) comença a celebrar algunes
activitats aquesta mateixa setmana, en el marc d’un complet programa d’actes
previs i en paral·lel al plat fort de la Fira, que tindrà lloc el cap de
setmana del 4 i 5 de maig. Entre els actes d’aquesta setmana prèvia hi ha
tastos de vins, diverses conferències, un seminari sobre enoturisme i una
jornada tècnica. No obstant això, és la setmana vinent la que concentrarà una
major activitat, sobretot a mesura que s’apropi el cap de setmana, que és quan
tindrà lloc la Fira al i el carrer Miquel Barceló de Falset s’omplirà de
cellers i vins de les dues denominacions d’origen vitivinícoles de la comarca
del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. L’horari de la Fira al carrer serà
enguany d’11 del matí a 21 hores, tant el dissabte 4 com el diumenge 5 de maig. D’altra banda,
a dues setmanes per a la seva celebració, s’ha tancat el període
d’acreditacions per al Tast de Professionals de la Fira del Vi de Falset, que
tindrà lloc el dilluns 6 de maig. Més d’un centenar de professionals, entre els
que es hi ha sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa
especialitzada d’arreu del món ja han confirmat la seva intenció d’assistir a
aquest esdeveniment. Aquest fet demostra el gran poder de convocatòria que els
cellers i vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i també la pròpia Fira del
Vi, tenen entre els professionals del sector, que any rere any marquen amb
vermell la cita a les seves agendes.El Tast de Professionals, que s’aprofita
per presentar el vi de l’anyada pertinent, en aquest cas la del 2011, és un espai
de trobada entre els cellers de la comarca i els diferents agents del sector
vinícola, “en una clara aposta per promoure els vins d’ambdues DO i establir
les bases per a futurs acords comercials”, segons l’organització.El Tast de
Professionals tindrà lloc el dilluns 6 de maig, de 10 a 14:30h, al Castell del
Vi de Falset. En l’edició d’enguany els professionals acreditats i els cellers
participants finalitzaran el tast amb una degustació de plats típics de la
comarca a càrrec del restaurant El Cairat. Enguany l’organització del Tast de
Professionals va a càrrec de les DO de la comarca, “en una clara intenció de
potenciar el vessant professional de la Fira”. D’aquesta manera, la DO Montsant
i la DOQ Priorat agafen el relleu de l’Ajuntament de Falset en la gestió
d’aquest esdeveniment, tot i que el consistori es manté com a col·laborador en
l’organització de l’acte i hi presta suport logístic. “El Tast de Professionals
és un dels actes que atorga valor afegit a la Fira del Vi de Falset.
Complementa la mostra de vins que té lloc a peu de carrer durant el cap de
setmana, adreçada a consumidor final i de caràcter més lúdic i popular”, segons
l’organització.
ELS ACTES D’AQUESTA SETMANA PRÈVIA
Dijous 25 d’abril
§
20,30h. Vins del Pirineu i el Priorat amb Raul Bobet. Al
Celler de l’Àspic. Informació i reserves: 977 83 12 46 info@cellerdelaspic.com.
Divendres 26 d’abril
§
16h.
Conferència: “Aplicació de les novetats en la recent modificació del Reglament
dels Impostos Especials i la seva repercussió en el sector vinícola”,
a càrrec de Rius & Rius. Sala d’Actes ajuntament de Falset.
Dissabte 27 d’abril
§
10 a 14:30h. 4a Jornada tècnica Poboleda Vins. Tast de Vins dels cellers de
Poboleda. Càmping de Poboleda. + info.
§
19h. Seminari “Present i futur de l’enoturisme al Priorat”. “Priorat Enoturisme, un projecte per a la comercialització
d’experiències enoturístiques” a càrrec de David
Esteller – Director Tècnic de Priorat Enoturisme. “Enoturisme. 10 claus de futur” a càrrec
del Dr. José Antonio Donaire - Geògraf, Director de l’Institut
d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona. Hostal Sport de Falset. Organitza Priorat Enoturisme. Inscripcionsinfo@prioratenoturisme.com.
Diumenge 28 d’abril
§
19h. Tast Especial al Calaix de Sastre, amb els enòlegs
Sara Pérez i René Barbier que presentaran algunes “cosetes”. Lloc: Calaix de
Sastre.
Per poder consultar el
programa íntegre:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada