dimarts, 16 d’abril del 2013

La guia enoturística de cellers i vins 'Vinologue Priorat' es presenta el 4 de maig



Al Castell del Vi de Falset es farà el proper dissabte 4 de maig, a la una del migdia, la  la presentación de la doble edició en català i en anglès del llibre ‘Vinologue Priorat’. Es tracta d'una guia d'enoturisme sobre els cellers i vins de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, on s'inclouen 104 cellers i elaboradors de vins així com descripcions de 315 vins tastats pels autors. La presentació s'emmarca en el programa d'actes de la 18a Fira del Vi de Falset. La presentació tindrà lloc a l'àbsis del castell i anirà a càrrec de Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturisme. Comptarà amb la presència dels dos autors del llibre, Miquel Hudin i Èlia Varela Serra, que en acabar l'acte firmaran llibres. Durant la presentació i al llarg de la Fira del Vi de Falset podrà adquirir-se la guia Vinologue Priorat al preu especial de 20€. Després de la presentació s'oferirà un tast de vins de dos cellers especialment actius en promoure l'enoturisme al Priorat: Buil & Giné i Clos Figueras, tots dos a Gratallops.

La col·lecció de guies d'enoturisme Vinologue va néixer l'any 2007 amb la voluntat de “donar a conèixer petites regions d'arreu del món que no reben l'atenció internacional que es mereixen, com per exemple la regió de Dalmàcia a Croàcia que va ser la primera en publicar-se o més recentment l'Empordà. La majoria de guies de viatges passen per alt o dediquen molt poc espai a parlar de l'oferta enoturística de la regió sobre la que parlen, però la col·lecció Vinologue agafa els cellers i els vins com els destins principals del viatge”.  
Miquel Hudin és originari de Califòrnia, però durant els últims deu anys ha visitat i escrit sobre cellers d'arreu del món. La seva relació professional amb el món del vi va iniciar-se en treballar al celler de Francis Ford Coppola a Napa Valley als anys 1990. Ocasionalment també fa de jutge en concursos de vins i assessora sommeliers i restaurants sobre regions vinícoles poc conegudes. Èlia Varela Serra és una periodista originària de l'Empordà especialitzada en vi, gastronomia i viatges. Tambe ha treballat com a consultora en comunicació 2.0 per a petites empreses, entre altres coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada