dimecres, 24 d’abril del 2013

UP aconsegueix que Agricultura torni a incloure més tipus d’inversions que es poden subvencionar en la modernització de les explotacions agràries


Unió de Pagesos ha anunciat avui que ha aconseguit que el Departament d’Agricultura de la Generalitat hagi modificat la convocatòria del Contracte Global d’Explotació (CGE) del 2013, i torni a incloure algunes inversions subvencionables que havien estat excloses, tal com havia demanat el sindicat i havia expressat als diferents responsables de serveis territorials el passat 12 d’abril, després de convocar concentracions davant de les sis seus d’Agricultura de Catalunya. El sindicat celebra els canvis de l’ordre publicada avui pel Departament, que també proposa incloure com a prioritat les possibles denegacions de la convocatòria del CGE del 2012, que d’una altra manera haguessin quedat excloses. A l’ajut a la modernització d’explotacions agràries s'han afegit dos nous tipus d’inversions. Un  ha de tenir com a finalitat la millora de les condicions de vida i treball dels agricultors i els treballadors en les explotacions agràries. Les inversions es destinaran, exclusivament, a la millora de les pràctiques agràries i a les tasques derivades de l’explotació agrària, especialment a la millora de la seguretat mediambiental i la seguretat en el treball. Altres tipus d’inversions fan referència a la millora qualitativa i l’ordenació de les produccions d’acord amb les necessitats de mercat i, si escau, per a l’adaptació a les normes comunitàries de qualitat.
Les inversions subvencionables afegides en els plans de millora són per a la construcció, adquisició o millora d’immobles de magatzems i coberts agrícoles, que estaven exclosos; per a l’adquisició i plantació de plantes anuals i cultius llenyosos, per a la primera adquisició de maquinària (són aquelles per maquinària que no es tingui a l’explotació), quan calgui per a la seva viabilitat i sigui adequada tant per a la seva orientació productiva com per a la dimensió de l’explotació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada