dijous, 18 d’abril del 2013

Una rosa, un llibre i un vi de la DO Conca de Barberà‏ per Sant Jordi


Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una vintena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà.  Poder tastar els vins de la Conca, tastar el trepat –la varietat autòcotona de la Conca de Barberà–, poder-ho acompanyar amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies. I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà “és un luxe”, segons el seu Consell FRegulador. Aquest any a totes les entrades pels actes de la Setmana Medieval (Llegenda, museus …) hi haurà un retallable d’un 10% de descompte per comprar vins de la DO Conca de Barberà els quatre dies de mercat a la plaça dels Àngels. D’aquesta manera “s’estreny més la relació de la festa medieval per excel·lència amb els vins del territorio”.
Des del Consel Regulador s’afirma que “l’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar a conèixer tant els cellers de la DO Conca de Barberà com els vins i caves. I també és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions”.
La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 20 i 21 d’abril, i el 27 i 28 d’abril coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya (programa d’actes: http://www.setmanamedieval.org/programa.php). Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 9 del vespre els dissabtes. El Mercat estarà ubicat a l’entorn magnífic de la Plaça dels Àngels, tocant al carrer dels Jueus en ple centre històric de la Vila Ducal. El preu de cada tast anirà entre un i dos euros. Els horaris són: 11:00 a 21:00 dissabte, i 11h a 19h diumenge.
Els cellers participants són Succés Vinícola, Guspí, Cellers Roset, Gatzara, Viticultors Mas del Nen, Rendé Masdéu, Heredad Pallarés, Marta Pedra, Rosa Mª Torres, Vidbertus, Carles Andreu, Jordi Llorens, Mas Foraster, Gerida Viticultors, Carlania Celler, Mas del Tossal, Simó de Palau i Vega Aixalà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada