dissabte, 27 d’abril del 2013

Domènech Vidal, Viladellops, Torelló, Heretat Mont-Rubí, Vilarnau, Gramona, Colet i Covides, els millors del concurs del Penedès



La vilafranquina Anna Gual, llicenciada en Comunicació Audiovisual, poetessa, traductora i "molt viatgera", s'ha endut la quarta edició del Premi de Poesia Vínica de l'Acadèmia Tastavins del Penedès. Amb aquest anunci ha arrancat aquesta nit al nou hotel-celler de Mas Tinell, a Vilafranca del Penedès, la gala-capítol de lliurament de premis del 47è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, una iniciativa a la qual no hi volen prendre part destacats i prestigiosos cellers del Penedès i que enguany ha provocat recels entre l'Acadèmia Tastavins i el Consell Regulador de la DO Penedès. A la gala només s'ha convidat un representant dels mitjans de comunicació per part de l’Acadèmia que presideix l'agent d'assegurances Joan Tarrada. L'organització, que havia comunicat als cellers dies abans de la gala si eren finalistes, ha cobrat 48 euros per comensal per assistir a aquest sopar (fluix i amb cafès servits freds) que ha reunit 114 persones. A l’acte han assistit elaboradors com Pere Llopart i els seus fills, Josep Lluis Gramona, Xavier Nadal, Marcelo Desvalls, Damià Deàs, Josep Maria Albet, Toni de la Rosa Torelló, Santi Ventura o Xavier Domènech. També hi ha assistit el director general de l'Incavi, Jordi Bort, i Joan Gil en representació de l'Associació Vinícola Catalana. Josep Maria Martí i Ràfols, el tercer tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ha assistit en representació de l’alcalde Pere Regull.
            Aquest Concurs consta de set categories, més el premi especial al xarel·lo més ben puntuat de tots els vins presentats. Enguany el Concurs ha comptat amb la participació de 33 cellers de la DO Penedès. Segons Joan Tarrada, el nivell dels vins presentats en aquesta 47ena edició ha estat “molt alt”. En total s’hi ha presentat 101 mostres.
            Pel que fa als blancs de collita el bronze ha estat pel Gesamí 2012 de Gramona, l’argent pel Clot dels Oms 2012 (Finca Ca N’Estella) i l’or, per segon any seguit, pel Masia Freyé 2012 de Domènech Vidal (Vallformosa). En aquesta categoria s’han atorgat també dos diplomes d’excel·lència: per Jaume Llopart Alemany i el seu Vi Vinya d’en Lluc 2012 i per Heretat Mont-Rubí i el seu vi HMR White 2012. En la categoria de blancs amb bóta el bronze ha estat pel Font Jui 2011 de Gramona, l’argent pel Col·lecció Chardonnay 2011 d’Albet i Noya i l’or per al xarel·lo Finca Viladellops 2011; mentre que els diplomes d’excel·lència han estat per Torelló i el seu vi Crisalys Torelló 2012 i per Llopart i el seu vi Clos dels Fòssils 2012. En la categoria de vins rosats el bronze ha estat pel Masia Freyé 2012 de Domènech Vidal, l’argent per al Duc de Foix 2012 de la cooperativa Covides i l’or per al Petjades 2012 de Torelló. En la categoria de rosats els diplomes d’excel·lència han estat per a Albet i Noya el seu vi Pinot Noir 2012 i per 1+1=3 i el seu vi Cabernet Sauvignon/ Syrah 2012. Pel que fa als negres de collita, el bronze se l’ha endut U més u fan tres (ull de llebre i sirà), l’argent Barthomeus de J. Miquel Jané i l’or el Black d’Heretat Mont-Rubí. En aquesta darrera categoria els diplomes d’excel·lència han estat per a Finca Parera i el seu vi Fosc i per Albet i Noya i el seu vi Tempranillo. En la categoria negres de bóta el bronze ha estat per al Viladellops 2009, l’argent per val Mas Irene 2009 de Parés Baltà i l’or per al Vilarnau Cabernet Sauvignon 2011, mentre que els diplomes d’excel·lència se’ls han endut Agrícola Hortons i el seu vi St Joannes i Domènech-Vidal i el seu vi Masia Freyé Syrah Tempranillo. En la categoria de dolços només s’ha concedit un guardó, un or al Pinot Noir de Gramona. Pel que fa als escumosos el bronze ha estat pel Clos Lentiscus de Can Ramon Viticultors del Montgròs, l’argent per l’Argila de Mas Bertran i l’or per al Vatua de Colet. En aquesta darrera categoria els diplomes d’excel·lència han estat per a Torre del Veguer i el seu escumós Marta i per Mas Comtal i el seu Escumós Xarel·lo Brut Premium. Finalment, s’ha concedit la medalla de platí com a millor xarel·lo al Duc de Foix Xarel·lo 2012 de Covides.
            Ha tancat l’acte Jordi Bort destacant el bagatge d’elaboradors com Pere Llopart i Josep Lluis Gramona.

5 comentaris:

  1. Es nota que els de Covides no et caiem bé, que ens negues el titular i ens poses els ultims, ben amagats, tot i que hem siguts els que hem guanyat l'única medalla de platí. Això no está bé Francás

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sr. o Sra anònim/a. Si es pren la molèstia de tornar a llegir el post veurà que la crònica està redactada per ordre temporal. Jo no he amagat ningú, faltaria més! La medalla de platí es va donar al final de l'acte, igual com el discurs del director general de l'Incavi. Tampoc em cau bé doncs el Sr. Bort? L'amago també? Denoto una especial mala baba per part seva davant la primera referència informativa sobre aquest polèmic concurs. Té la pell molt fina? No ha llegit els diversos post, tots ells positius sobre Covides, publicats durant les darreres setmanes en aquest blog? O només escriu per tocar la gaita i per dir el que està bé o està malament de forma massa lleugera? És fàcil jutjar els altres amb mala folla i sense cap mena de raó des de l'anonimat, oi?

      Elimina
    2. En la meva contesta anterior he passat per alt preguntar-li si Covides tampoc cau bé a l'organització del concurs i la seva agència de comunicació, que va informar de la medalla de platí al Duc de Foix de Covides al final del seu text. Potser és una conspiració judeo-masònica contra Covides?
      A continuació li adjunto la nota de premsa íntegra:



      Vilafranca del Penedès, 27 d'abril de 2013

      ENTREGA DE PREMIS DEL 47È CONCURS DE VINS DE QUALITAT DE LA DO PENEDÈS

      L’Acadèmia Tastavins del Penedès i el Consell Regulador de la DO Penedès, lliuren per 47è any consecutiu els seus guardons als millors vins del Penedès.
      Aquest vespre en el marc del nou Hotel Mas Tinell, s’ha dut a terme el lliurament dels premis que anualment lliuren l’Acadèmia Tastavins del Penedès i la DO Penedès, en el marc del seu concurs anual de vins.

      Aquest Concurs consta de 7 categories, més el premi especial al Xarel·lo més ben puntuat de tots els vins del Concurs.

      Enguany el Concurs ha comptat amb la participació de 33 cellers de la Do Penedès, que hi ha presentat un total de 101 mostres, que han estat tastades a cegues per un jurat format per professionals de diferents àmbits del sector del vi: enòlegs, sommeliers, viticultors, periodistes especialitzats,...

      Premis:

      Categoria Blancs Collita, destinat a Vins Blancs sense fermentació ni criança amb fusta
      Diploma d’excel·lència per Jaume Llopart Alemany, el Vi Vinya d’en Lluc 2012
      Diploma d’excel·lència per Heretat Mont-Rubí i el seu vi HMR White 2012
      Medalla de bronze per Gramona i el seu vi Gressamí 2012
      Medalla de plata per Bodegas Ca n’Estella, Clot dels Oms 2012
      Medalla d’Or per Domènech Vidal, pel seu vi Masia Freyé 2012, elaborat amb xarel•lo i chardonnay

      Categoria Blanc Barrica, destinat a Vins Blancs amb fermentació i/o criança amb barrica
      Diploma d’excel·lència per Torelló el seu vi Crisalys Torelló 2012
      Diploma d’excel·lència per Llopart i el seu vi Clos dels Fòssils 2012
      Medalla de Bronze per Gramona i el seu vi Font Jui 2011
      Medalla de Plata per Albet i Noya i el seu vi Col.lecció Chardonnay 2011
      Medalla d’Or per Viladellops i el seu vi Finca Viladellops 2011

      Categoria Rosat
      Diploma d’excel·lència per Albet i Noya el seu vi Pinot Noir 2012
      Diploma d’excel·lència per 1+1=3 i el seu vi Cabernet Sauvignon/ Syrah 2012
      Medalla de Bronze per Domènech Vidal pel seu vi Masia Freyé Merlot/Sumoll 2012
      Medalla de Plata Covides i el seu Vi Duc de Foix Cabernet Rosat 2012
      Medalla d’Or per Torelló, i el seu vi Petjades de Torelló 2012

      Categoria Negre Collita: Per Vins Negres, sense fermentació amb barrica o criança
      Diploma d’excel·lència per Finca Parera i el seu vi Fosc
      Diploma d’excel·lència per Albet i Noya i el seu vi Tempranillo
      Medalla de Bronze per 1+1=3 i el seu vi Ull de llebre/Syrah
      Medalla de Plata per J. Miquel Jané i el seu vi Barthomeus
      Medalla d’Or per Heretat Mont-Rubí i el seu vi HMR Black

      Categoria Negre Barrica: Per a vins negres fermentats i/o amb criança en barrica
      Diploma d’excel·lència per Agrícola Hortons i el seu vi St Joannes
      Diploma d’excel·lència per Domènech-Vidal i el seu vi Masia Freyé Syrah Tempranillo
      Medalla de Bronze per Viladellops i el seu vi Finca Viladellops 2009
      Medalla de Plata per Parés Baltà i el seu vi Mas Irene 2009
      Medalla d’Or per Vilarnau i el seu vi Cabernet Sauvignon 2011

      Categoria Vins Dolços
      Medalla d’Or per Gramona i el seu vi Pinot Noir

      Categoria Vins escumosos
      Diploma d’excel·lència per Torre del Veguer i el seu escumós Marta
      Diploma d’excel·lència per Mas comtal i el seu Escumós Xarel.lo Brut Premium
      Medalla de bronze per Finca Aviñó i el seu escumós Clos Lentiscus
      Medalla de plata per Mas Bertran Viticultors i el seu escumós Argila
      Medalla d’Or per Josep Colet Orga i el seu escumós Vatua

      Medalla de platí, que reconeix el vi de Xarel·lo, que ha obtingut una puntuació més alta de tot el concurs, aquest any va per:

      Covides i el seu vi Duc de Foix Xarel·lo 2012

      Elimina
  2. Bueno, al menys això ha servir perque afegeixis Covides al títol, que no hi era. No se que dius d'agencies, jo parlo del que publiques

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja, Sr o Sra Anònim. Em sap greu haver de tornar a corregir-lo. Covides sempre ha estat al titular de la meva informació. Potser anava massa ràpid a l'hora de llegir i criticar-me? Potser anava encegat?

      Elimina