dimecres, 17 d’abril de 2013

CEVIPE i Castell d’Or formen part del comitè organitzador del 1r Congrés Mundial de Cooperatives Vinícoles


Representants de les cooperatives de CEVIPE i el grup Castell d’Or, juntament amb cooperativistes del sud de França com la Cooperativa de la Vall d’Orbier, han visitat Argentina i Brasil per conèixer les millores i les noves aplicacions de la tecnologia en les regions vinícoles d’aquests països, zones on el cooperativisme, la vinya i el vi tenen una gran transcendència a nivell econòmic i social.  Durant el viatge a Argentina van estar acompanyats per representants de Fecovita Coop, una cooperativa de segon grau que integra 30 cooperatives que embotellen 3,6 milions d’ampolles al mes. A Brasil van estar amb representants de les cooperatives de Garibaldi i l’Aurora, que produeixen 60 milions de kg de raïm. Amb tots aquests representants cooperativistes es va aprovar organitzar el 1r Congrés Mundial de Cooperatives Vinícoles el 4 i 5 de novembre de 2013 a Brasil, amb la participació de cooperatives de tot el món (val a dir que les sis cooperatives més grans del món concentren el 15% de la producció mundial de vi). La finalitat del congrés és establir aliances pel coneixement i la comercialització del producte entre aquestes empreses cooperatives. El Congrés es farà a Brasil per aprofitar l’embranzida que representen els Jocs Olímpics i ja compten amb la confirmació de què la presidenta de l’Organització Internacional del Vi (OIV), Claudia Inés Quini, hi assistirà. 
El viatge el van iniciar a Argentina, a la regió de Calafate, zona reconeguda per la qualitat dels seus vins i per la varietat blanca ‘torrentel’, on van conèixer el Museu sobre el vi. A La Rioja van conèixer el Chilecito, una vinya regada a través d’un complex rec de distribució d’aigua provinent de la Valle de la Famantina. A San Juan van ser rebuts pel governador de la província i el ministre de Producció, Marcelo Ros. En aquesta zona hi ha 110.000 hectàrees de vinya i gran part de la producció es destina a fer most per sucs. També té molta importància el raïm de taula amb produccions en sistema ‘parral’, on poden arribar a 40.000 kgs per ha. Aquí es produeix el 80% del raïm de taula d’Argentina. A Mendoza, on van ser rebuts per l’ntendent de la província i van visitar la zona Vista Flores,  on hi ha el projecte de Michel Rolland  ‘Clos de los siete’, on set famílies elaboradores de vi de França han invertit en 850 Ha., de vinya. Seguidament van visitar Brasil, concretament Puerto Alegtre, on van visitar les cooperatives de Garibaldi i l’Aurora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada