Agrícola Sant Josep de Bot va iniciar divendres passat la comercialització d’un nou Clot d’Encís. Es tracta d’un vi blanc de la collita 2012 que té la particularitat d’haver estat obtingut exclusivament a partir de garnatxa negra, la varietat majoritària a les vinyes de la propietat. Segons el celler, “en aquest vi s’han intentat conjugar els valors característics de la marca Clot d’Encís, contemporaneïtat i qualitat, vigents des del 1996, amb la modernitat i la innovación”. L’elaboració s’ha fet exclusivament a partir del most flor, obtingut sense pressió i procurant evitar el contacte amb les pells dels grans del raïm. La resta del procés ha seguit les pautes d’una vinificació tradicional en blanc. S’afegeix des del celler que “n’ha resultat un vi fi, de color pàl·lid, gairebé transparent; molt afruitat i equilibrat. Totes les sensacions són purament mediterrànies, capaces d’evocar el cos i el sabor dels Terra Alta blancs de sempre. Es distingeix del Clot d’Encís blanc per tenir molta més fruita i més cos. A nivell de consum, resulta sorprenentment versàtil i cal servir-lo molt fred (6º C)”. El celler cooperatiu Agrícola Sant Josep també destaca que "aquesta és una elaboració pionera a Catalunya".
dijous, 18 d’abril del 2013
Clot d'Encís 2012 de l'Agrícola Sant Josep de Bot, un pioner blanc de noir
Agrícola Sant Josep de Bot va iniciar divendres passat la comercialització d’un nou Clot d’Encís. Es tracta d’un vi blanc de la collita 2012 que té la particularitat d’haver estat obtingut exclusivament a partir de garnatxa negra, la varietat majoritària a les vinyes de la propietat. Segons el celler, “en aquest vi s’han intentat conjugar els valors característics de la marca Clot d’Encís, contemporaneïtat i qualitat, vigents des del 1996, amb la modernitat i la innovación”. L’elaboració s’ha fet exclusivament a partir del most flor, obtingut sense pressió i procurant evitar el contacte amb les pells dels grans del raïm. La resta del procés ha seguit les pautes d’una vinificació tradicional en blanc. S’afegeix des del celler que “n’ha resultat un vi fi, de color pàl·lid, gairebé transparent; molt afruitat i equilibrat. Totes les sensacions són purament mediterrànies, capaces d’evocar el cos i el sabor dels Terra Alta blancs de sempre. Es distingeix del Clot d’Encís blanc per tenir molta més fruita i més cos. A nivell de consum, resulta sorprenentment versàtil i cal servir-lo molt fred (6º C)”. El celler cooperatiu Agrícola Sant Josep també destaca que "aquesta és una elaboració pionera a Catalunya".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada