Si l'any 2011 la DO
Empordà va superar per primer cop els 4 milions d'ampolles venudes, durant
l'any 2012 s'ha confirmat la tendència a l'alça en la comercialització de vins
de la denominació empordanesa. Al llarg del 2012, els seus cellers van vendre
4,8 milions d'ampolles, una xifra que representa un increment del 13% respecte
el 2011 que ja va ser un any excepcional, amb 4'1 milions d'unitats. L'augment
de vendes es produeix, segons el Consell Regulador de la DO Empordà, “en el
context actual de crisi econòmica i de descens generalitzat del consum del vi
que, per exemple, a Espanya va ser l'any passat del 5%, segons dades del
Observatorio Español del Mercado del Vino (OEMV)”. L'augment de les exportacions dels vins
empordanesos es va situar també en un 13%, superant les 750.000 unitats
venudes. Els principals importadors del vins empordanesos són ara mateix els
Estats Units, amb més de 150.000 ampolles; Alemanya, amb 117.000; Noruega, amb
83.000; Suïssa, amb 56.000, i Canadà, amb 42.000. El mercat gironí continua
sent el principal consumidor dels vins empordanesos amb més d'un 40% del total.
Les exportacions representen el 20% de les vendes, mentre que el 40% restant es
comercialitza principalment a Catalunya i, en menor mesura, a la resta de
l'Estat Espanyol.
Per tipus de vi, el negre continua sent la varietat més venuda i la que ha experimentat un major creixement, passant dels 2,3 milions d'unitats del 2011 a les més de 2,7 milions de l'any passat, amb un augment del 17%. El vi blanc ha passat de les 1,2 milions d'unitats del 2001 a gairebé 1,5 milions, amb un increment del 16%. Pel que fa al vi rosat, les vendes han crescut un 12%, amb més de 700.000 ampolles venudes. Un dels factors que més ha contribuït a l’augment de vendes és, segons el Consell Regulador de la DO Empordà, “la decidida aposta dels cellers empordanesos per millorar la qualitat dels seus productes. Al llarg de l'any passat, els vins de la DO Empordà van continuar rebent reconeixements, guardons i premis nacionals i internacionals. Prova d'això, per exemple, són la quarantena de vins de la denominació que han rebut la nota 'excel·lent' a la Guia Peñín 2013, un 22% més respecte el 2012”. L'any passat, dos nous cellers es van incorporar a la DO Empordà que en té registrats una cinquantena. La superfície de vinya inscrita és de 1.776 hectàrees.
Per tipus de vi, el negre continua sent la varietat més venuda i la que ha experimentat un major creixement, passant dels 2,3 milions d'unitats del 2011 a les més de 2,7 milions de l'any passat, amb un augment del 17%. El vi blanc ha passat de les 1,2 milions d'unitats del 2001 a gairebé 1,5 milions, amb un increment del 16%. Pel que fa al vi rosat, les vendes han crescut un 12%, amb més de 700.000 ampolles venudes. Un dels factors que més ha contribuït a l’augment de vendes és, segons el Consell Regulador de la DO Empordà, “la decidida aposta dels cellers empordanesos per millorar la qualitat dels seus productes. Al llarg de l'any passat, els vins de la DO Empordà van continuar rebent reconeixements, guardons i premis nacionals i internacionals. Prova d'això, per exemple, són la quarantena de vins de la denominació que han rebut la nota 'excel·lent' a la Guia Peñín 2013, un 22% més respecte el 2012”. L'any passat, dos nous cellers es van incorporar a la DO Empordà que en té registrats una cinquantena. La superfície de vinya inscrita és de 1.776 hectàrees.
-
Dades de la DO
Empordà
Registre de cellers elaboradors inscrits 46
Registre de cellers embotelladors inscrits 47
Registre de total de cellers inscrits 50
Registre de viticultors inscrits 332
Superfície de vinya inscrita 1.776 ha.
Elaboració vi emparat verema 2012 52.481 Hl
Total vi elaborat verema 2012 58.094 Hl
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada