dimecres, 24 d’abril de 2013

Torres entra a les Rías Baixas amb Pazo Das Bruxas


L'última aposta de Bodegas Torres és Pazo das Bruxas, un albarinyo que qualifiquen de “premium” elaborat a Galícia sota l’empara de la Denominació d'Origen Rías Baixas. Amb el llançament d'aquest monovarietal, Torres aconsegueix ampliar el seu portafoli de vins procedents de les principals DO espanyoles amb major quota de mercat. Pazo das Bruxas és, segons Torres, “un vi que expressa perfectament el caràcter varietal de l’albarinyo de les Rías Baixas”. Aquest vi, s’afegeix, “és un homenatge a la tradició i a la naturalesa de Galícia, terra de grans boscos habitats per meigas o bruixes gallegues i éssers màgics. Es tracta d'un vi que connecta amb l'essència de la naturalesa més mística i amb les danses i encantaments gallecs. Els ceps d'albarinyo que donen vida a Pazo das Bruxas són el millor fruit d'aquesta terra. Per això, el disseny de la nova ampolla és sobri i elegant”. Es van seleccionar dues subzones per utilitzar els seus ceps d’albarinyo i elaborar el vi: Val do Salnés, a causa de la mineralitat de la seva terra, la seva proximitat al mar i l'elevada pluviometria registrada, i O Rosal, una mica més càlida i amb una pluviometria que oscil·la entre 1.000 i 1.500L/m2. Quant al cultiu i seguint el mètode tradicional a Galícia, a les vinyes s'utilitza poda en pèrgola, que eleva el vinyer i minimitza així el risc de sofrir botrytis, afavorint la maduració del raïm. Tots els treballs de cultiu de la vinya es duen a terme de manera totalment manual. La producció inicial de Pazo das Bruxas és de 48.000 ampolles per al mercat espanyol. Està disponible al mercat des d'aquest mes d'abril a un PVP de 9,5€. 
Torres també ha informat aquesta tarda que Pazo das Bruxas “és un vi de gran intensitat aromàtica en el qual destaquen notes fruiteres (poma verda i escorça de llimona) sobre un fons net de fenc. En boca és fresc, amb entrada llaminera i suau, i culmina en un postgust llarg i elegant. Es tracta d'un vi excel·lent com a aperitiu i que acompanya perfectament a mariscs (al natural, bullits i a la planxa), peixos blancs suaus i formatges de cabra no curats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada