divendres, 26 d’abril del 2013

Grans tastos d'Alemany i Corrio, Jean Leon, Freixenet i Agustí Torelló Mata, a Temps de Vi de Vilanova



La fira vinícola Temps de Vi arriba a la seva segona edició a la Rambla vilanovina, del 31 de maig al 2 de juny, amb el ferm propòsit de fer un decidit pas endavant. La mostra, on el protagonisme se l’enduran els vins i caves de proximitat, principalment del Penedès, inclou enguany tastos d’alta volada, principalment de Freixenet i Jean  Leon, però també del celler de prestigi vilafranquí Alemany i Corrio. De la mà de les caves Agustí Torelló Mata de Sant Sadurní d’Anoia també s’oferirà un tast en alta mar. La presentació de la fira, que es farà al restaurant Marejol,  girarà al voltant dels vins del Massís del Garraf i comptarà amb un tast dirigit per l’enòleg vilanoví Oriol Guevara. Com a acte previ a la fira, el celler Alemany i Corrio oferirà un tast a la braseria La Treva de la plaça Lledoners de la Geltrú el vespre del dijous 30 de maig. Alemany i Corrio  oferirà el xarel·lo Principia Mathematica 2011 i els negres Pas Curtei 2011 i Sot Lefriec 2007.
El primer gran tast serà  el vespre del 31 de maig al restaurant Marejol. El protagonitzaran anyades actuals de Jean Leon (els 3055; el chardonnay i el merlot amb petit verdot del 2011 i el rosat del 2012) i també d’històriques de gran nivell del Gran Reserva,  recorrent les anyades de 1975, 1982, 1994, 1998 i 2001. Serà la mateixa gerent del celler, l’enòloga Mireia Torres, qui dirigirà aquest tast al qual seguirà un aperitiu. El segon gran plat fort de Temps de Vi arribarà el vespre del dissabte 1 de juny, i també tindrà lloc  al Marejol, restaurant que s’ha implicat força en l’edició d’enguany. Freixenet hi presentarà en un sopar, per primer cop en un acte al Penedès, la seva excel·lència en caves, un total de vuit productes de gamma alta. Aquesta presentació només s’havia fet anteriorment  a Barcelona coincidint amb Alimantaria, a Saragossa, a Poblet (València), a Enofusión o al restaurant Zalacaín de Madrid. El tast del Marejol serà dirigit pel director de Comunicació del Grup Freixenet, Pere Bonet Ferrer, i pel director tècnic de les caves del barri de l’Estació de Sant Sadurní d’Anoia, l’enòleg Josep Bujan. Freixenet, doncs, mostrarà els seus vuit caves més excel·lents i amb major nombre de premis. Els caves que formen part d’aquest prestigiós grup són: Elyssia Pinot Noir, Elyssia Gran Cuvée, Monastrell-Xarel.lo, Trepat, Reserva Real, Cuvée D.S, Casa Sala i Malvasia. Aquests caves d’alta excel·lència presenten criances mitjanes que oscil·len entre els dos i els cinc anys. Són criances que busquen l’estructura i la complexitat sense caure en els valors negatius de l’evolució oxidativa. Han estat creats per Josep Bujan, el primer enòleg que Josep Ferrer Sala va enrolar a Freixenet, companyia en la qual no dubten a qualificar-lo com un dels pares de l’enologia moderna del cava. Bujan es va incorporar com a director tècnic de Freixenet el 1975, l’any en què aquesta companyia es va convertir en el primer elaborador d’escumosos del món després d’incorporar el control per temperatura a la fermentació. Bujan va coincidir amb Dolors Sala, la mare del president d’honor de la companyia, als laboratoris de Freixenet. Ha estat pioner en crear caves i ampliar la versatilitat d’aquest daurat vi d’estrelles: des del Reserva Real, on s’uneixen vins de reserva d’una o dos anys anteriors, al primer cava blanc de noirs (el Monastrell-Xarel·lo) o el primer cava de postres elaborat amb la varietat subirat parent (Malvasia 2001 Especial Postres).
L’organització ja ha obert la inscripció per als actes paral·lels de la fira, a través del telèfon 607529406 o bé de la pàgina web www.tempdevi.com. A poc més d’un mes per la segona edició de Temps de Vi ja han confirmat la seva participació amb estand cellers com ara Torelló, Llopart, Rovellats, Torre del Veguer, Can Ramon Viticultors del Montgròs, Covides, Can Roda, Agustí Torelló Mata, Alsina Sardà, Albet i Noya o Mascaró. Enguany Temps de Vi estrena una copa per a escumosos que s’afegeix a la de vins tranquils, totes dues de la marca Riedel; novetats gastronòmiques i fonts on poder rentar les copes. No hi faltaran un taller de desgorjament d’ampolles de cava, actuacions musicals (jazz, blues, big band o swing), un espai d’entreteniment infantil o la botiga de la fira, on poder adquirir els vins de Temps de Vi. Els organitzadors, Òscar Villagarcia i Carles Carbonell, afirmen que Temps de Vi té uns valors que defineixen la seva filosofia de treball i que passen per "un compromís amb el producte català, un compromís i servei a Vilanova i la Geltrú i el seu entorn, promoure la cultura vitivinícola, la integritat amb cada acte i decisió, el treball en equip i l’impuls del producte autòcton, natural i sa". També s’afegeix que és una fira que pretén promoure els vins elaborats a Catalunya, "conjuntament amb la cultura i el patrimoni de Vilanova i la Geltrú". Temps de Vi ocuparà 8.000 metres quadrats (2.000 més que l’any passat) a tota la rambla Principal, des de la plaça de les Neus i fins a la carretera. L’edició de l’any passat  va convocar prop de 50.000 persones i va vendre 35.000 tiquets de tastos. Va aplegar més de 200 referències de vins en gairebé una quarantena d’estands.
Aquesta mateixa setmana els organitzadors de Temps de Vi han posat en marxa una nova web (www.tempdevi.com) on s’informarà dels participants i de les activitats de la fira. Temps de Vi també és present a les xarxes socials, tant a Twitter com a Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada