La Denominació d’Origen Montsant
i l’Institut Català de la Vinya i el Vi presentaran demà dijous (18h) a les
instal·lacions de VITEC les conclusions de la segona fase de l’estudi de
zonificació de la DO. L’objectiu d’aquest estudi és “poder establir un vincle
entre el vi i el territori, refermar-ne la seva identitat i explotar-ne el
potencial vitícola”. L’estudi de zonificació de la DO Montsant es va iniciar
l’any 2008 i, en una primera fase, va determinar la segmentació del territori
en 9 zones homogènies, a partir d’anàlisis climàtiques, geològiques,
enològiques i paisatgístiques. La segona fase de l’estudi s’ha centrat en
validar les hipòtesis plantejades en el primer document. Per fer-ho, s’ha
realitzat una selecció de finques, de garnatxa i carinyena -les varietats
majoritàries al Montsant-, representatives del conjunt de la DO i de cada una
de les zones determinades en l’estudi previ. Així mateix, durant tres anys,
s’ha dut a terme la recollida de mostres de raïm d’aquestes finques per tal de
realitzar-ne els controls de maduració i s’ha procedit a la caracterització
fenòlica dels vins elaborats en cada zona.
L’intens seguiment que s’ha dut a
terme durant aquests tres anys d’estudi ha permès reunir un gran volum
d’informació, que de manera molt detallada explica quin és el comportament de
cada zona. En aquest sentit, les conclusions de l’estudi han implicat la
redefinició de les zones plantejades inicialment. De les 9 que s’apuntaven a la
primera hipòtesi s’ha passat a les 6 que ha determinat la segona part de
l’estudi de zonificació de la DO Montsant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada