A les instal·lacions de
Vinoscopio de Sant Joan Despí va tenir lloc el passat 11 de març un tast
vertical de El Quintà de Bàrbara Forés, dirigit per Manuel Sanmartín Suñer,
copropietari del Celler Bàrbara Forés i organitzat per David González, l’alma
mater de Vinoscopio. Durant el tast, al qual van assistir-hi 12 professionals
del sector, s’hi van provar 10 anyades diferents de El Quintà -des de la del
2001 fins la del 2011-. Els assistents van poder comprovar com, en aquest vi de
garnatxa blanca, “cada any climàtic hi té un efecte singular”. Així, amb el
tast els participants “van poder gaudir d’un interessant joc on intervenen
diferents anyades càlides, fresques, plujoses o seques amb totes les
interaccions i comparacions possibles entre elles”. Un altre element destacable
en l’anàlisi dels vins tastats va ser l’efecte que les diferents maceracions
tenen en el caràcter, en l’expressió i en l’evolució del vi. Segons s’ha
informat des d’aquest celler de la DO Terra Alta, les primeres anyades de
Quintà tenien una part del vi brisada – sistema d’elaboració típic de la Terra
Alta que consisteix en la fermentació del vi blanc com si fos un vi negre en
contacte amb les pells-. En canvi, en les últimes anyades s’ha reduït el procés
de maceració. D’altra banda, cal considerar una tercera variació entre els
vins, aquesta derivada de la fermentació i la criança en bótes de diferents volums.
S’ha passat de bótes de 225 litres a bótes de 500 litres de forma progressiva.
Aquest tast
celebrat a Sant Joan Despí forma part d'un seguit d'accions que inicia el Celler
Bàrbara Forés de tastos verticals. En els propers mesos es marcaran noves dates
per a la realització d’aquest tipus de tastos i que es dedicaran al Coma d’En
Pou i al mateix El Quintà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada