Bodegas Roda celebra aquest any
2013 el seu 25è aniversari, i per commemorar-està realitzant una gira de tasts
verticals per alguns dels països més influents del món. De la mà d'Agustín
Santolaya, director de Roda (DOQ Rioja) i Lahorra (DO Ribera del Duero), el
celler ja ha presentat els seus vins en selectes locals de Santo Domingo, Nova
York, Sidney i Melbourne, i a la fira Prowein de Düsseldorf, amb una “magnífica
acollida per part de la premsa i el públic”. El primer tast va tenir lloc el 25
de febrer a Santo Domingo, al Celler de Manuel González Costa. En aquest tast,
els convidats van poder gaudir i comparar una dècada de collites, des Roda I
1997 fins Roda I 2006 (DOQ Rioja), a més dels vins de la Ribera del Duero
Corimbo i Corimbo I. La vetllada va ser un èxit per a tots els presents, que “han
coincidit a valorar les inigualables qualitats del vi Roda, caracteritzat pel
seu estil propi, sensació de plenitud i frescor”. Poc després, el 28 de febrer,
Roda va arribar a Nova York, on va realitzar un tast al nou restaurant
Manzanilla del xef Dani García. Aquest va ser el primer esdeveniment organitzat
en el recentment inaugurat local, al qual van assistir 20 periodistes de la
ciutat. Al tast es van comparar dues anyades de diferents vins del celler amb
10 anys de diferència: Roda I 2004 davant Roda I 1994, Roda I 2005 davant Roda
I 1995, i Roda 2006 davant Roda II 1996. Seguidament, es van tastar els olis Aubocassa
i Dauro, que elabora Bodegas Roda a Mallorca i l'Empordà, i després els vins de
Ribera del Duero: Corimbo I 2009, Corimbo I 2010 i Corimbo 2010. Per
finalitzar, es va enfrontar Cirsion 2001 i Cirsion 2010. Abans del “magnífic”
dinar d'estil mediterrani amb què Dani García va delectar als participants, hi
va haver un “acalorat” debat al voltant de l'actualitat del sector del vi, preferències,
estils i anyades. El 12 de març Roda aterrar a Austràlia per oferir dos tasts
verticals en les principals ciutats del país, Sidney i Melbourne, en què van
participar un total de 100 persones. En aquests tastos es va realitzar un
viatge per 15 anyades d'un dels vins més singulars del celler: Roda I, des de
l'anyada 1992 fins a la 2006. En els tastos “es va poder veure l'efecte de les
diferents anyades climàtiques en els vins i la seva admirable evolució en
ampolla”.
Per finalitzar
la primera part de la seva gira, el 25 de març Roda vaarribar a Düsseldorf, Alemanya, per fer un tast vertical en
el marc de la gran fira del vi europeu Prowein. Aquesta tast, realitzada a la
sala ICEX de la fira, va seguir el mateix format que la de Nova York i va
gaudir d'aforament complet, amb 30 periodistes representatius de la premsa
europea. En ella es van comparar de nou tres vins amb anyades deu anys més
antigues. En aquest cas els escollits van ser Roda I 2004 i 1994, Roda I 2005 i
1995 i Roda I 2008 i 1998. Posteriorment, es van tastar els olis Aubocassa i Dauro,
els Ribera del Duero Corimbo I 2009 i Corimbo I 2010 i, per acabar, es va
enfrontar a Cirsion 2010 i Cirsion 2001. El tast va ser “un rotund èxit, on es
va poder veure la longevitat dels vins de Bodegas Roda”. En els propers mesos, Roda
prosseguirà amb els seus viatges al voltant del món en celebració del seu 25è
Aniversari.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada