diumenge, 7 d’abril de 2013

Tastos per tot el món per festejar el 25è aniversari de Roda



Bodegas Roda celebra aquest any 2013 el seu 25è aniversari, i per commemorar-està realitzant una gira de tasts verticals per alguns dels països més influents del món. De la mà d'Agustín Santolaya, director de Roda (DOQ Rioja) i Lahorra (DO Ribera del Duero), el celler ja ha presentat els seus vins en selectes locals de Santo Domingo, Nova York, Sidney i Melbourne, i a la fira Prowein de Düsseldorf, amb una “magnífica acollida per part de la premsa i el públic”. El primer tast va tenir lloc el 25 de febrer a Santo Domingo, al Celler de Manuel González Costa. En aquest tast, els convidats van poder gaudir i comparar una dècada de collites, des Roda I 1997 fins Roda I 2006 (DOQ Rioja), a més dels vins de la Ribera del Duero Corimbo i Corimbo I. La vetllada va ser un èxit per a tots els presents, que “han coincidit a valorar les inigualables qualitats del vi Roda, caracteritzat pel seu estil propi, sensació de plenitud i frescor”. Poc després, el 28 de febrer, Roda va arribar a Nova York, on va realitzar un tast al nou restaurant Manzanilla del xef Dani García. Aquest va ser el primer esdeveniment organitzat en el recentment inaugurat local, al qual van assistir 20 periodistes de la ciutat. Al tast es van comparar dues anyades de diferents vins del celler amb 10 anys de diferència: Roda I 2004 davant Roda I 1994, Roda I 2005 davant Roda I 1995, i Roda 2006 davant Roda II 1996. Seguidament, es van tastar els olis Aubocassa i Dauro, que elabora Bodegas Roda a Mallorca i l'Empordà, i després els vins de Ribera del Duero: Corimbo I 2009, Corimbo I 2010 i Corimbo 2010. Per finalitzar, es va enfrontar Cirsion 2001 i Cirsion 2010. Abans del “magnífic” dinar d'estil mediterrani amb què Dani García va delectar als participants, hi va haver un “acalorat” debat al voltant de l'actualitat del sector del vi, preferències, estils i anyades. El 12 de març Roda aterrar a Austràlia per oferir dos tasts verticals en les principals ciutats del país, Sidney i Melbourne, en què van participar un total de 100 persones. En aquests tastos es va realitzar un viatge per 15 anyades d'un dels vins més singulars del celler: Roda I, des de l'anyada 1992 fins a la 2006. En els tastos “es va poder veure l'efecte de les diferents anyades climàtiques en els vins i la seva admirable evolució en ampolla”.

Per finalitzar la primera part de la seva gira, el 25 de març Roda  vaarribar a Düsseldorf, Alemanya, per fer un tast vertical en el marc de la gran fira del vi europeu Prowein. Aquesta tast, realitzada a la sala ICEX de la fira, va seguir el mateix format que la de Nova York i va gaudir d'aforament complet, amb 30 periodistes representatius de la premsa europea. En ella es van comparar de nou tres vins amb anyades deu anys més antigues. En aquest cas els escollits van ser Roda I 2004 i 1994, Roda I 2005 i 1995 i Roda I 2008 i 1998. Posteriorment, es van tastar els olis Aubocassa i Dauro, els Ribera del Duero Corimbo I 2009 i Corimbo I 2010 i, per acabar, es va enfrontar a Cirsion 2010 i Cirsion 2001. El tast va ser “un rotund èxit, on es va poder veure la longevitat dels vins de Bodegas Roda”. En els propers mesos, Roda prosseguirà amb els seus viatges al voltant del món en celebració del seu 25è Aniversari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada