Aquest mes d’abril s’ha posat a la venda l’anyada
2012 del Bouquet d’A blanc, el vi jove de Bouquet d’Alella, amb una producció que
enguany s’incrementa fins a les 7.300 ampolles. És una producció “voluntàriament
curta, per poder donar-li les màximes atencions des del celler”. Serà
distribuït en restaurants, vinateries i botigues especialitzades de les zones
de proximitat, bàsicament del Maresme, el Vallès, i la ciutat de Barcelona. Es
tracta d’un vi ecològic i singular, ja que és l’únic de la DO Alella que
recupera un cupatge històric com és el de la pansa blanca i garnatxa blanca,
dues varietats autòctones de la zona. I en aquesta ocasió, ho fa donant més
protagonisme a la pansa blanca, amb un 62% del cupatge, per un 38% de la
garnatxa. Cal dir, a més, que per a elaborar-lo s’empra exclusivament el most
flor.
El resultat, segons s’ha informat des del celler,
“és un vi de groc palla lluminós, amb reflexos verdosos, on hi destaquen els
aromes frescos de flors i fruites blanques, amb una suau fragància cítrica. En
boca té una entrada suau, evolucionant cap a sensacions afruitades amb una
acidesa fresca i equilibrada”.
“La seva estructura és esbelta i sedosa i el
final és llarg amb una persistència inspiradora del terrer”, explica Toni
Cerdà, enòleg i propietari del celler. “Aquest blanc és caràcter mediterrani en
estat pur”, assegura Cerdà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada