La gran afluència
d'assistents que dimecres pasat va registrar l'IV Saló dels Destil·lats Premium
& II Saló del Cocktail organitzat per Guía Peñín “corrobora l'enorme auge
que en els últims anys ha aconseguit el món dels destil·lats Premium i la
cocteleria”, segons la Guía Peñín. En concret, 827 persones, entre
professionals del sector i periodistes, van participar en tots dos espais
diferenciats i van tenir l'oportunitat de tastar més 170 marques en el Saló de
Destil·lats Premium i degustar en el Saló del Cocktail les últimes tendències
en combinats i cocteleria elaborats per alguns dels bartenders més reconeguts. Durant
l'esdeveniment es va presentar la Guia Peñín de Destil·lats i Cocteleria 2013, l'única del sector
que recull destil·lats de totes les categories amb notes de tast i puntuació.
Aquest any s'han tastat més de 945 referències entre ginebres, vodkes,
whiskies, roms, tequiles, orujos, licors i piscos, entre d’altres destil·lats. Les
activitats paral·leles programades també van obtenir un gran èxit de
participació, tant la xerra-col·loqui sobre les Noves Tendències en Destil·lats
i Coctelería i el taller sensorial impartits per The Cocktail Room, com la
Master Class dirigida a sumilleres de Madrid i impartida per la de Brandy de
Jerez.
Van ser moltes les
novetats en destil·lats Premium que es van donar a conèixer en aquesta nova
edició. Un total de 46 noves marques entre les quals cal destacar en la
categoria de ginebres les noves marques Gin Madions, Ö Gin Wannborga, ISH
Limed, Kinross, Sikkim Gin i les de producció nacional Gin Sigui, N Gin LVC i
M5 ; en vodkes es van presentar Kirman, Druide, Ö Vodka Wannborga, Pincer Vodka
i AKAVodka, així com Chopin amb la seva gamma Rye i Potatoe; el nou Tequila Premium
de la marca Alacrán; la gamma del nou Pisco Perú Profundo va estar present tant
en Premium com en Cocktail oferint una àmplia gamma de receptes elaborades pel
reconegut coctelero Emilio Vivanco. Oliver & Oliver Internacional va venir
des de la Republica Dominicana per presentar quatre de les seves marques Premium,
dues d'elles noves al mercat espanyol: President Marti i Punta Cabello blanco.
Quant als mixers, una de les novetats més atractives que es van presentar en
aquest saló va ser la nova gamma de tòniques Premium Peter Spanton, procedents
de Regne Unit, així com el refremixer PinkCow, una original beguda que combina
a la perfecció amb qualsevol destil·lat Premium. Els sucs Cuckoo, els bitters Bittermens,
els siropes Philippe Routin i l'aigua Premium Numen van completar la nova zona dedicada als mixers Premium. En
l'apartat de whisky va destacar la nova gamma de Dalmore i Glengoyne. Amer
Gourmet va presentar un bon nombre de marques noves en el Saló de Destil·lats
Premium com la Cachaça Abelha, el Cognac Ferrand 1840, el rom Plantation i els
nous spirits de cocteleria Berry Bros. Bodegas y Viñedos Verum va presentar en
primícia en aquest esdeveniment el seu cognac François, tant el V.S. com el
V.S.O.P. L'empresa espanyola Teichenné també va donar a conèixer diverses novetats
com el rom Tabú, el whisky Gleygone i els seus snapps de cocteleria de la casa,
entre uns altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada