diumenge, 14 d’abril del 2013

Moltes novetats al l'IV Saló dels Destil·lats Premium & II Saló del Cocktail organitzat per Guía Peñín



La gran afluència d'assistents que dimecres pasat va registrar l'IV Saló dels Destil·lats Premium & II Saló del Cocktail organitzat per Guía Peñín “corrobora l'enorme auge que en els últims anys ha aconseguit el món dels destil·lats Premium i la cocteleria”, segons la Guía Peñín. En concret, 827 persones, entre professionals del sector i periodistes, van participar en tots dos espais diferenciats i van tenir l'oportunitat de tastar més 170 marques en el Saló de Destil·lats Premium i degustar en el Saló del Cocktail les últimes tendències en combinats i cocteleria elaborats per alguns dels bartenders més reconeguts. Durant l'esdeveniment es va presentar la Guia Peñín de Destil·lats i Cocteleria 2013, l'única del sector que recull destil·lats de totes les categories amb notes de tast i puntuació. Aquest any s'han tastat més de 945 referències entre ginebres, vodkes, whiskies, roms, tequiles, orujos, licors i piscos, entre d’altres destil·lats. Les activitats paral·leles programades també van obtenir un gran èxit de participació, tant la xerra-col·loqui sobre les Noves Tendències en Destil·lats i Coctelería i el taller sensorial impartits per The Cocktail Room, com la Master Class dirigida a sumilleres de Madrid i impartida per la de Brandy de Jerez.

            Van ser moltes les novetats en destil·lats Premium que es van donar a conèixer en aquesta nova edició. Un total de 46 noves marques entre les quals cal destacar en la categoria de ginebres les noves marques Gin Madions, Ö Gin Wannborga, ISH Limed, Kinross, Sikkim Gin i les de producció nacional Gin Sigui, N Gin LVC i M5 ; en vodkes es van presentar Kirman, Druide, Ö Vodka Wannborga, Pincer Vodka i AKAVodka, així com Chopin amb la seva gamma Rye i Potatoe; el nou Tequila Premium de la marca Alacrán; la gamma del nou Pisco Perú Profundo va estar present tant en Premium com en Cocktail oferint una àmplia gamma de receptes elaborades pel reconegut coctelero Emilio Vivanco. Oliver & Oliver Internacional va venir des de la Republica Dominicana per presentar quatre de les seves marques Premium, dues d'elles noves al mercat espanyol: President Marti i Punta Cabello blanco. Quant als mixers, una de les novetats més atractives que es van presentar en aquest saló va ser la nova gamma de tòniques Premium Peter Spanton, procedents de Regne Unit, així com el refremixer PinkCow, una original beguda que combina a la perfecció amb qualsevol destil·lat Premium. Els sucs Cuckoo, els bitters Bittermens, els siropes Philippe Routin i l'aigua Premium Numen van completar  la nova zona dedicada als mixers Premium. En l'apartat de whisky va destacar la nova gamma de Dalmore i Glengoyne. Amer Gourmet va presentar un bon nombre de marques noves en el Saló de Destil·lats Premium com la Cachaça Abelha, el Cognac Ferrand 1840, el rom Plantation i els nous spirits de cocteleria Berry Bros. Bodegas y Viñedos Verum va presentar en primícia en aquest esdeveniment el seu cognac François, tant el V.S. com el V.S.O.P. L'empresa espanyola Teichenné també va donar a conèixer diverses novetats com el rom Tabú, el whisky Gleygone i els seus snapps de cocteleria de la casa, entre uns altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada