Des de la patronal Institut del
Cava, juntament amb l’Associació de Sumillers de Córdoba i la DO Montilla
Moriles, s’estan coordinant una sèrie d’activitats amb l’objectiu de continuar
amb la tasca de difusió dels caves i el vins cordovesos, presentant múltiples
moments de consum. L’any passat va tenir lloc la I Jornada de Cava i Vins
Montilla Moriles a Córdoba. Aquest any, les Jornades es traslladen a Catalunya.
Entre Sant Sandurní d’Anoia i Barcelona, des del 18 i fins el 23 d’abril,
enòlegs i sumillers mostraran els punts en comú entre ambdós vins. Els
participants de les diferents activitats, aprendran a reconèixer les diferents
tipologies i a maridar els vins amb plats de la gastronomia catalana, andalusa
i internacional.
Les Jornades s’iniciaran a Sant Sadurní d’Anoia a la botiga de vins ‘Cal Feru’ el proper 18 d’abril, on el seu sumiller, Xavier Roig, farà una presentació dels vins de Montilla Moriles i caves. Seguidament, el 19 d’abril, a la ‘Sessió taverna’, des de Cal Feru, es celebrarà una Feria de Abril a l’andalusa, de la mà dels vins Montilla Moriles, els caves i la gastronomia típica andalusa. El 22 d’abril es destinarà a la formació, amb un seminari a l’Escola d’Enologia Mercè Rossell d’Espiells i un altre pels alumnes del Curs de Sumiller de l’escola d’hoteleria i turisme CETT a Barcelona. El punt i final serà al mercat de Santa Caterina de Barcelona, on es celebrarà un Sant Jordi especial amb plats típics elaborats amb productes del mercat i amb un dinar de maridatges amb tots dos vins, amb l’objectiu de “mostrar la màxima diversitat”. Segons l’Institut del Cava, “els vins de Montilla Moriles i el cava tenen molt en comú: els llevats, el temps de criança, varietats autòctones, etc. Ambdós són vins delicats, elaborats per a compartir i emocionar”.
Les Jornades s’iniciaran a Sant Sadurní d’Anoia a la botiga de vins ‘Cal Feru’ el proper 18 d’abril, on el seu sumiller, Xavier Roig, farà una presentació dels vins de Montilla Moriles i caves. Seguidament, el 19 d’abril, a la ‘Sessió taverna’, des de Cal Feru, es celebrarà una Feria de Abril a l’andalusa, de la mà dels vins Montilla Moriles, els caves i la gastronomia típica andalusa. El 22 d’abril es destinarà a la formació, amb un seminari a l’Escola d’Enologia Mercè Rossell d’Espiells i un altre pels alumnes del Curs de Sumiller de l’escola d’hoteleria i turisme CETT a Barcelona. El punt i final serà al mercat de Santa Caterina de Barcelona, on es celebrarà un Sant Jordi especial amb plats típics elaborats amb productes del mercat i amb un dinar de maridatges amb tots dos vins, amb l’objectiu de “mostrar la màxima diversitat”. Segons l’Institut del Cava, “els vins de Montilla Moriles i el cava tenen molt en comú: els llevats, el temps de criança, varietats autòctones, etc. Ambdós són vins delicats, elaborats per a compartir i emocionar”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada