dimarts, 9 d’abril de 2013

La viticultura de precisió, a debat el 25 de d’abril a Madrid


El sotssecretari d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Jaime Haddad, inaugurarà el proper 25 d'abril la VIII Trobada Tècnica dedicada en aquesta ocasió a la viticultura de precisió; una jornada temàtica que organitza per vuitè any consecutiu la Fundació per a la Cultura del Vi. Presidida per Eduardo Muga, la Fundació compta per a aquesta trobada amb experts ponents de cellers capdavanters del sector i professionals de prestigi internacional com Alfred Cass, Xavier Rius, Alfonso Calera i Pascal Chatonnet, entre altres prestigiosos professionals de la ciència i l'empresa. Tots ells analitzaran l'estat actual i els avanços més recents en viticultura de precisió. Entre els temes a tractar el proper 25 d'abril destaca el paper fonamental del sòl, dels clons, els portaempelts, les varietats i el reg, entre altres aspectes netament vitícoles; els avanços en teledetecció, així com l'efecte dels avanços en el vinyer perelaborar vins de qualitat i millorar la gestió de raïms i vins per als cellers. Com en altres trobades anteriors, les relacions entre avanços de la ciència i experiències de l'empresa, seran punts essencials durant les presentacions i els debats que permetran conèixer als assistents l'estat actual de la viticultura a Espanya. La jornada es farà a l'Hotel HUSA Princesa (C/ Princesa, 40. Madrid).
La Fundació per a la Cultura del Vi (www.culturadelvino.org) és una fundació privada, els principals objectius de la qual són “generar coneixement sobre el món del vi i la seva elaboració, promoure el consum moderat de vins de qualitat i comunicar l'important que és com a patrimoni cultural”. La Fundació està presidida per Eduardo Muga de Bodegas Muga, i integrada per sis patrons: el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Bodegas La Rioja Alta, Bodegas Terras Gauda, Bodegas Muga, Bodegas Vega Sicília i Vinos de los Hederos de Marqués de Riscal, vicepresident de la Fundació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada