Amb les ‘hamburgueses
d’autor’ d’Hamburguesa Nostra (unes hamburgueses fresques i artesanals molt
gustoses que volen desmitificar l’hamburguesa) he acompanyat aquests darrers
dies dos vins sobre els quals m’ha fet fixar Jose Gallego, coprietari del
restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú.
El primer vi és el 30 Copelos, un
Ribeiro del viticultor José Meréns Martínez (Arnoia, Ourense). M’ha semblat un
molt bon vi, ben equilibrat i amb molt bona acidesa, elaborat amb les varietats
sousón, caíño longo, caíño redondo, brancellao i ferrón. Força plaer a un preu
molt interessant (uns 20 euros). Costa molt de veure l’anyada a l’etiqueta
(2010) d’un vi fruitós vi (móres) amb una molt bona integració de la fusta. És elegant
i fresc, elaborat en un petit lagar. La producció és força limitada. Jo he
tastat l’ampolla número 793.
El segon vi ha estat una novetat, el
primer Bierzo (mencía de Valtuille) que elabora el jove viticultor Jose Antonio
García a Villafranca del Bierzo (Lleó). És molt fruitós (fruitetes vermelles i
negres molt madures), sedós i amb els tanins arrodonits. Mostra una joventut
amb estructura, així com notes balsàmiques i acetat. No sembla que tingui 14,5º. Es diu Aires de Vendimia (el
mateix nom que el d’un restaurant de Castelldefels). D’aquesta primera anyada
2011 s’han elaborat 3.600 ampolles. Jo he tastat l’ampolla 286 d’aquest vi fet “amb
molta il·lusió”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada