diumenge, 7 d’abril del 2013

Hamburguesa Nostra, 30 Copelos 2010 i Aires de Vendimia 2011



Amb les ‘hamburgueses d’autor’ d’Hamburguesa Nostra (unes hamburgueses fresques i artesanals molt gustoses que volen desmitificar l’hamburguesa) he acompanyat aquests darrers dies dos vins sobre els quals m’ha fet fixar Jose Gallego, coprietari del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú.
            El primer vi és el 30 Copelos, un Ribeiro del viticultor José Meréns Martínez (Arnoia, Ourense). M’ha semblat un molt bon vi, ben equilibrat i amb molt bona acidesa, elaborat amb les varietats sousón, caíño longo, caíño redondo, brancellao i ferrón. Força plaer a un preu molt interessant (uns 20 euros). Costa molt de veure l’anyada a l’etiqueta (2010) d’un vi fruitós vi (móres) amb una molt bona integració de la fusta. És elegant i fresc, elaborat en un petit lagar. La producció és força limitada. Jo he tastat l’ampolla número 793.
            El segon vi ha estat una novetat, el primer Bierzo (mencía de Valtuille) que elabora el jove viticultor Jose Antonio García a Villafranca del Bierzo (Lleó). És molt fruitós (fruitetes vermelles i negres molt madures), sedós i amb els tanins arrodonits. Mostra una joventut amb estructura, així com notes balsàmiques i acetat. No sembla que tingui 14,5º. Es diu Aires de Vendimia (el mateix nom que el d’un restaurant de Castelldefels). D’aquesta primera anyada 2011 s’han elaborat 3.600 ampolles. Jo he tastat l’ampolla 286 d’aquest vi fet “amb molta il·lusió”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada