divendres, 12 d’abril de 2013

Dotze cellers elaboren escumosos amb DO Penedès


Els escumosos del Penedès van iniciar ahir “una nova etapa”, segons el Consell Regulador de la DO. S’afirma que els escumosos es veuen impulsats en una nova etapa liderada per una nova reglamentació. Ahir, com ja va avançar Vi-Franc, es va aprovar en el ple del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès que els vins escumosos dins d’aquesta denominació seran a partir d’ara ecològics, “proclamant-se així com a la primera DO del món que pren aquesta iniciativa”. Un altre punt a destacar del nou reglament, és que es passa dels 12 mesos mínim, des del tiratge al degorjat , a 15 mesos mínim, fent així de tots els escumosos, Reserva. D’aquesta manera, l’escumós Penedès “s’anivella amb els escumosos de gran prestigi internacional, i puja un graó de l’escumós més massiu”, segons el Consell Regulador. Ara pe ara són dotze  les empreses que elaboren escumós Penedès: Albert Milà Mallofré – Mas Comtal, Albet i Noya SL, Bodegas Torre del Veguer SL, Carles Mora Ferrer, Finca Aviñó SL, Josep Colet Ortega, Maria Font Puig,Mas Betran Viticultors SL, Masia Can Mayol SL (Loxarel), Masia Colomé SL, Puig-Romeu 2000 SCP i Sucesores de Rafael de Camps SCP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada