Els
escumosos del Penedès van iniciar ahir “una nova etapa”, segons el Consell
Regulador de la DO. S’afirma
que els escumosos es veuen impulsats en una nova etapa liderada per una nova
reglamentació. Ahir, com ja va avançar Vi-Franc, es va aprovar en el ple del
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès que els vins escumosos
dins d’aquesta denominació seran a partir d’ara ecològics, “proclamant-se així
com a la primera DO del món que pren aquesta iniciativa”. Un altre punt a
destacar del nou reglament, és que es passa dels 12 mesos mínim, des del
tiratge al degorjat , a 15 mesos mínim, fent així de tots els escumosos,
Reserva. D’aquesta manera, l’escumós Penedès “s’anivella amb els escumosos de
gran prestigi internacional, i puja un graó de l’escumós més massiu”, segons el
Consell Regulador. Ara pe ara són dotze les
empreses que elaboren escumós Penedès: Albert Milà Mallofré – Mas Comtal, Albet
i Noya SL, Bodegas Torre del Veguer SL, Carles Mora Ferrer, Finca Aviñó SL, Josep
Colet Ortega, Maria Font Puig,Mas Betran Viticultors SL, Masia Can Mayol SL
(Loxarel), Masia Colomé SL, Puig-Romeu 2000 SCP i Sucesores de Rafael de Camps
SCP.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada