divendres, 28 de setembre de 2012

Joan d'Anguera, amb certificat biodinàmic DemeterEl celler Joan d’Anguera ha estat acreditat com a operador Demeter Internacional, fet que certifica que la producció i elaboració dels seus vins s’ajusta als principis biodinàmics. En el portal del Consell Regulador de la DO Montsant (http://www.domontsant.com) s’afirma que “l'agricultura biodinàmica és un mètode d'agricultura ecològica que es va començar a exercir des de l'any 1924 com una aplicació dels principis de la filosofia de Rudolf Steiner, que es recollien al llibre Cursos sobre agricultura biològico-dinàmica”. S’afegeix que el celler Joan d’Anguera, ubicat a Darmós, compta amb 24,5 hectàrees de vinya (garnatxa negra, carinyena, syrah i cabernet), totes conreades sota els preceptes biodinàmics.
            Josep i Joan Anguera afirmen a la pàgina web del seu celler (http://www.cellersjoandanguera.com) que “aquest any hem decidit no enviar mostres a cap guia de vins , per tant no veureu els nostres vins en cap guia 2013. El motiu és perquè estem en un procés de redefinició dels vins que fem, ja que des de que treballem la vinya amb el mètode biodinàmic (amb certificació Demeter per aquesta collita 2012) la manera en que estem elaborant els vins també ha canviat substancialment”. Afegeixem que “molts ja heu provat els nostres vins de la collita 2011, la vostra impressió ha estat excel·lent i de sorpresa, cosa que ens anima a esperar el màxim per aquesta collita 2012”.
            Demeter "és la marca comercial per aliments obtinguts mitjançant el mètode de producció biodinàmica certificat. Joan d'Anguera estarà autoritzada i farà constar en l'etiqueta dels seus vins, la marca "Demeter" en la collita 2012. Joan d'Anguera és també una empresa agrària de producció ecològica inscrita amb el número CT 2066 en el registre d'operadors del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada