diumenge, 23 de setembre del 2012

Pelegrí a Òdena: "el valor afegit i la promoció dels productes són clau per a créixer i dinamitzar el territori"


El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central, Josep de Planell, ha inaugurat aquest migdia la Fira de la Vinyala d’Òdena, acte en el decurs del qual s’ha lliurat el Premi Vinyala d’Òdena i el guardó en reconeixement a la pagesia d’aquest municipi. Tot seguit s’ha procedit a visitar el certamen, i ha tingut lloc una degustació de productes.
El conseller ha volgut remarcar el paper de les fires com a esdeveniments que “omplen d’orgull, fan poble com és el cas d’aquesta, amb la col·laboració d’entitats i associacions, i alhora un aparador de la vostra agricultura i del saber fer de la vostre gent, que ha de servir com a estímul per a la dinamització del vostre poble, fa pedagogia d’allò que teniu i treballeu i, a més, conjuga diverses activitats perquè tothom en pugui ser partícip. Així, s’hi exposa tant la realitat econòmica com la realitat social a través dels diversos esdeveniments i la participació de la vostre societat civil. Heu sabut sumar per a poder créixer, conjugant gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica, sumat Fira de la Vinyala i Fira de la Verema, conjugant gastronomia i tradició vitivinícola, potenciant l’activitat econòmica al voltant del producte local i amb la implicació d’una dotzena de restaurants, més que en l’edició anterior. Tot plegat facilita que la gent conegui quins productes s’elaboren a casa i els hi donin la importància que tenen, no es tracta només de cargols, sinó també embotits, olis, fruita..., i la producció artesanal del vi a la Festa de la Verema, perquè es coneix i es compra allò que es mostra”.
Josep Maria Pelegrí ha encoratjat els assistents al certamen i els organitzadors a seguir fent d’aquest una cita de referència per a Òdena i per a l’Anoia. Així, ha assenyalat que “tot i ser la segona edició, teniu un gran esperit de treball i de creativitat a l’hora de millorar i buscar noves propostes i alternatives. Li auguro un gran recorregut a la vostre Fira, ja sou un esdeveniment gastronòmic singular. Treballeu un producte, el cargol, que a més de ser un producte típic del vostre territori és símbol identitari de Catalunya”, i en aquest punt, el conseller ha destacat que “el valor afegit dels vostres productes i la promoció d’aquests són la clau per a poder créixer i dinamitzar el vostre territori”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada