El conseller d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat
del director dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central,
Josep de Planell, ha inaugurat aquest migdia la Fira de la Vinyala d’Òdena,
acte en el decurs del qual s’ha lliurat el Premi Vinyala d’Òdena i el guardó en
reconeixement a la pagesia d’aquest municipi. Tot seguit s’ha procedit a
visitar el certamen, i ha tingut lloc una degustació de productes.
El conseller ha volgut remarcar
el paper de les fires com a esdeveniments que “omplen d’orgull, fan poble com
és el cas d’aquesta, amb la col·laboració d’entitats i associacions, i alhora
un aparador de la vostra agricultura i del saber fer de la vostre gent, que ha
de servir com a estímul per a la dinamització del vostre poble, fa pedagogia
d’allò que teniu i treballeu i, a més, conjuga diverses activitats perquè
tothom en pugui ser partícip. Així, s’hi exposa tant la realitat econòmica com
la realitat social a través dels diversos esdeveniments i la participació de la
vostre societat civil. Heu sabut sumar per a poder créixer, conjugant
gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica, sumat Fira de la
Vinyala i Fira de la Verema, conjugant gastronomia i tradició vitivinícola,
potenciant l’activitat econòmica al voltant del producte local i amb la
implicació d’una dotzena de restaurants, més que en l’edició anterior. Tot
plegat facilita que la gent conegui quins productes s’elaboren a casa i els hi
donin la importància que tenen, no es tracta només de cargols, sinó també
embotits, olis, fruita..., i la producció artesanal del vi a la Festa de la
Verema, perquè es coneix i es compra allò que es mostra”.
Josep Maria Pelegrí ha encoratjat
els assistents al certamen i els organitzadors a seguir fent d’aquest una cita
de referència per a Òdena i per a l’Anoia. Així, ha assenyalat que “tot i ser
la segona edició, teniu un gran esperit de treball i de creativitat a l’hora de
millorar i buscar noves propostes i alternatives. Li auguro un gran recorregut
a la vostre Fira, ja sou un esdeveniment gastronòmic singular. Treballeu un
producte, el cargol, que a més de ser un producte típic del vostre territori és
símbol identitari de Catalunya”, i en aquest punt, el conseller ha destacat que
“el valor afegit dels vostres productes i la promoció d’aquests són la clau per
a poder créixer i dinamitzar el vostre territori”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada