dimarts, 25 de setembre de 2012

Ferran Centelles s'inspira en Kandinski per crear una manera d'aprendre sobre vins





Ferran Centelles, cofundador de Wineissocial i 11 anys sumiller de elBulli, ha ideat una simbologia per classificar els diferents tipus de vi i facilitar així l'aprenentatge del món enològic. Aquest llenguatge basat en 13 símbols de colors (http://www.wineissocial.com/our-wine-symbols-logged) s'inspira en les obres de Wassily Kandinski i serveix per conèixer què va venir s'ajusta més al gust de l'usuari de Wineissocial, la primera comunitat que ofereix una experiència de descobriment del vi adaptada al paladar de cada persona. A través d'un petit qüestionari l'usuari coneix el seu perfil de tast, amb el qual descobreix la seva actitud cap al vi, el seu percentatge de preferència i els seus gustos i els pot identificar ràpidament gràcies a aquest conjunt de símbols. "El més important és aconseguir explicar el vi de forma fàcil; si coneixes els teus gustos i preferències gaudeixes més del vi. Les formes i els colors ens ajuden a plasmar la plasticitat del vi de manera senzilla", afirma Ferran Centelles. Des de blancs fluids i profunds representats per un triangle verd als negres potents, densos i foscos que s'identifiquen amb un quadrat marró, aquesta simbologia explica com solen ser els vins que corresponen a cada figura, quins són els estils més coneguts i quin és el seu perfil aromàtic. Per exemple, “el triangle verd simbolitza els vins més punxants, estrets i frescs, elaborats a partir de varietats aromàtiques discretes que destaquen pel seu pas profund en boca i dominats per records a fruita verda”.
            Wineissocial ofereix als usuaris la possibilitat de subscriure's per rebre cada mes dues ampolles de vi que s'adaptin als seus gustos. A més reben informació sobre els vins recomanats per experts seguint la simbologia de Centelles i poden participar aportant la seva opinió a la comunitat. “Una forma fàcil i divertida d'aprendre sobre vi de la mà d'un dels sumillers més destacats del panorama gastronòmic”, afirmen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada