dimecres, 19 de setembre del 2012

Falset s’adhereix a l’Any Internacional de les Cooperatives

El ple de l’Ajuntament de Falset ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipal una moció d’adhesió a l’Any Internacional de les Cooperatives 2012 promogut per les Nacions Unides. D’aquesta manera el consistori vol reconèixer la contribució del cooperativisme al desenvolupament social i econòmic i també la seva aportació clau en l’impuls de la formació i el creixement de les cooperatives. L’adhesió s’ha formalitzat tenint en compte que aquest any també es commemora el centenari de la Cooperativa Falset Marçà, que acumula ja un segle d’història. L’Ajuntament entén que “la Cooperativa és un pol d’activitat que genera un important dinamisme econòmic i cohesió social alhora”. També és considerada “ambaixadora de Falset als 33 països d’arreu del món a través de l’exportació dels seus vins i vermuts”. A més a més, el consistori valora que la Cooperativa “promogui ocupació estable i de qualitat, fomenti la responsabilitat social i enforteixi l’arrelament al territori, de manera que la moció esdevé també un mecanisme de suport institucional envers la institució centenària. Aquest suport es manifesta amb una col·laboració estreta i suport en tots els actes que s’organitzen al llarg d’aquest 2012 al celler cooperatiu de Falset Marçà per celebrar l’efemèride”.

La moció aprovada pel consistori falsetà aposta per donar reconeixement i suport institucional a la resolució 64/136 de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre el 2012, Any Internacional de les Cooperatives; col·laborar amb les empreses cooperatives i les organitzacions representatives del cooperativisme per a la divulgació de l’Any Internacional de les Cooperatives a la nostra ciutat. En aquest cas la de Falset Marçà tenint en compte el valor de la seva història i arquitectura i la seva contribució decisiva a l’economia local i comarcal; donar suport a les activitats de promoció del cooperativisme que s’impulsin a la nostra ciutat durant el 2012 i millorar i, si escau, ampliar les eines i recursos a l’abast de l’Ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s’atenen des dels diferents dispositius municipals.

Més de 1.000 milions de persones estan vinculades d’una forma o altra a una cooperativa al món, i l’activitat econòmica de les 300 cooperatives més grans equival a la desena economia mundial. A Catalunya existeixen més de 4.807 cooperatives que, conjuntament, aporten el 4,5% al PIB català. Les cooperatives són generadores d’ocupació i, en el període més sever de la crisi econòmica actual, entre 2008 i 2011, l’empresa cooperativa ha perdut un 33% menys de llocs de treball que el conjunt de l’economia catalana. En l’actual context econòmic i social, “l’Ajuntament de Falset creu que són necessàries empreses que reuneixin els principis i els trets característics que demostren diàriament les cooperatives”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada