diumenge, 16 de setembre de 2012

Una setmana atapeïda de propostes



Durant la setmana que demà comença hi ha interessants activitats vitivinícoles. Destaca, especialment, la 32a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que se celebra del 21 al 24 de setembre a Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè. En aquesta edició, la Generalitat, a través cde l'Incavi, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu presenta diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat a degustar els millors vns de Catalunya. La Mostra no es farà al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!!”

D'altra vanda, les caves Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia han anunciat que arran la producció de cigrons a les seves vinyes s’ha posat en marxa una proposta gastronòmica que tindrà lloc entre els dies 15 de setembre i 31 d’octubre. Durant aquests dies, vuit restaurants de la zona de l’Alt Penedès proposen diferents maneres de cuinar el Cigronet de l’Anoia. Cada restaurant proposa un plat elaborat amb aquesta varietat autòctona. A Recaredo planten els cigrons per regenerar les terres sense haver de fer ús de fertilitzants químics.

Les caves Vilarnau de Sant Sadurní d’Anoia (González Byass) reediten aquest divendres 21 de setembre la seva interessant i didàctica festa de la verema, on destaca com a fet singular el tast, a més de vins, del most. Fins i tot ofereixen servei de taxi.

També aquest divendres es celebra el Dia Internacional de la Garnatxa, organitzat per Grenache Symposium amb actes arreu del món. Vinyes Domenech de Capçanes (DO Montsant), un dels promotors de la garnatxa a Catalunya, ha organitzat dins del II Grenache Day una sèrie d’accions per difondre la varietat mediterrània per excel·lència amb col·laboració amb els xefs, sommeliers i professionals dels principals restaurants i botigues especialitzades de Catalunya. Durant aquest dies els clients que visitin les vinoteques que hi participen podran gaudir del tast d’una copa d'un vi de garnatxa a escollir entre la garnatxa blanca “Rita”, el “Bancal del Bosc” i el “Furvus”, acompanyats del full explicatiu de l’arrelament d’aquesta varietat al nostre territori i de les seves singularitats. Al mateix temps els xefs i sommeliers dels restaurants participants al Grenache Day convidaran als seus comensals a una copa d'un vi de garnatxa de Vinyes Domenech, maridada amb una tapa. A més, Vinyes Domènech convoca una passejada per les seves vinyes velles de garnatxa peluda i un tast de les millors garnatxes del món en mig d’un entorn natural únic (places limitades).

Finalment, coincidint amb la verema, durant tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a Subirats (Alt Penedès) s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona la verema. Sota el títol “Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya”, el Patronat de Turisme de Subirats convida a la seva pàgina web http://www.turismesubirats.cat a participar d’aquesta experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada