dilluns, 24 de setembre del 2012

Les errades de Catavins 2012



És curiós analitzar el formulari d'acreditació de professionals i premsa de Catavins 2012, que es farà del 9 a l'11 de novembre al recinte de Fira Sabadell. Es diu que cal omplenar el formulari "correctament" i que no s'acceptaran sol·licituds incompletes o amb dades errònies quan el formulari té importants faltes d'ortografia tot i que hi ha ben poques paraules: "Ompleni el formulari correctament i cliqui a enviar. Totes les sol.licituds d'inscripció seràn validades per el responsable de Catavins. No s'acceptaràn sol.licituds incomplertes o amb dades errònies". Aquestes errades incomprensibles en una fira tan destacada com aquesta, que fan mal a la vista, arriben un any en el qual s'ha decidit no acceptar la participació de representants de cellers que no han contractat estand, com és el cas de Freixenet. En canvi, aquesta regla anunciada pel director tècnic de Catavins no s'ha aplicat en tots els casos, com és el cas de Mas Martinet de la DOQ Priorat.

17 comentaris:

  1. Gracias por el aviso Ramón.

    He dado orden de subsanar las erratas inmediatamente.

    En cuanto a Mas Martinet tengo una entrevista comercial con ellos para que contraten un Stand en Catavins.

    Un Saludo y enhorabuena por el Blog.

    Juan Manuel Gonzalvo
    Director Técnic Catavins 2012

    ResponElimina
  2. S'accentuen les paraules agudes (la síl·laba tònica és l'última de la paraula) que acaben en vocal, vocal seguida de s o -en o -in (on la i és vocal). S'escriu, per tant: català, però, també, camí, pastís, cabàs, progrés, Berlín, sorprèn. En canvi: Ramon i ferum (acaben en consonant) o esglai i festiu (acaben en semivocal).

    ResponElimina
  3. Bueno voy a ser coherente y directa ramon. En primer lugar quien omite observando los errores de los demas aprovechandose de ello ya me parece una falta de respeto hacia el trabajo laborioso de los demas en este caso CATAVINS. Nadie es perfecto y tu tampoco.

    La sinceridad brota por su ausencia. Con ese comentario ayudas a quien a tu nombre? Desde luego una falta de etica y valores. Y mi nombre es Mar Galván con acento.

    ResponElimina
  4. Nunca pretendí ser perfecto (Dios me libre) ni faltar el respeto a nadie. Por cierto, tu apellido lleva tilde y algunas de las palabras de tu comentario también deberían contar con el acento.

    ResponElimina
  5. Tens raó he omès els accents perquè ho he fet des del mòbil, normalment sóc bastant acurada amb això. Disculpame pels accents omesos. En aquest cas a mi no m'ofens amb el teu comentari simplement que no li veig la lògica, no entenc aquesta critica pel contingut d'errors, prefereixo quedar-me amb el contingut informatiu i lucratiu res més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mai he volgut ofendre ningú, res més lluny de la meva voluntat. Per cert, s'escriu "disculpa'm".

      Elimina
  6. Em sap greu que la teva critica estigui basada en la part negativa de faltes i accents i no vegis l'esfors, l'entusiasme i la
    il.lusio que molts dediquen en aquesta fira.
    Salut!!!

    ResponElimina
  7. Òbviament la crítica va més enllà de les anecdòtiques faltes ortogràfiques. Li recordo, Sr. anònim, que aquest mateix any ja he recollit, en positiu, l'esforç organitzatiu de Catavins: http://vi-franc.blogspot.com.es/2012/09/marcel-gorgori-ferran-cntelles-isabel.html i http://vi-franc.blogspot.com.es/2012/05/el-cinque-catavins-vol-reforcar-el-seu.html.

    ResponElimina
  8. Catavins es el esfuezo de muchos que desinteresadamente apuestan por una feria con finales lucatrivos enfocados al mundo del vino, la actualidad economica no ayuda, inculcar al consumidor final de los vinos y cavas que tenemos en españa y cataluña me parece un proyecto para dar un empujon al sector. Dar a conocer esas pequeñas bodegas que con mucho esfuerzo elaboran cada año a pesar de la climatologia, del descenso del consumo, etc. Pongo como ejemplo el cambio abismal de la D.O. Navarra. El acercamiento del mundo del vino a la juventud. Disculpa si hay algun acento por poner Ramon.

    ResponElimina
  9. Només em sembla lamentable aquesta mostra de poc respecte cap a una persona que es desviu pel vi i el cava de Catalunya, tot per unes faltes d'escriptura.

    Moltes gràcies per fer que la gent de fora de Catalunya es trobi com a casa (és una ironia, però és evident que ja ho sabies, oi?)

    Jo no sóc anònim, em dic Salvador Clapé i estic amb total desacord amb els teus comentaris.

    Moltes gràcies per les teves correccions.

    PD: Em sembla que si no tens probes d'una cosa seria millor que no diguessis res, dels que són així, a casa meva en diem BOCAMOLL.

    Salut

    ResponElimina
  10. Només em sembla lamentable aquesta mostra de poc respecte cap a una persona que es desviu pel vi i el cava de Catalunya, tot per unes faltes d'escriptura.

    Moltes gràcies per fer que la gent de fora de Catalunya es trobi com a casa (és una ironia, però és evident que ja ho sabies, oi?)

    Jo no sóc anònim, em dic Salvador Clapé i estic amb total desacord amb els teus comentaris.

    Moltes gràcies per les teves correccions.

    PD: Em sembla que si no tens probes d'una cosa seria millor que no diguessis res, dels que són així, a casa meva en diem BOCAMOLL.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. No creus que si no ho sabés del cert no hauria fet les afirmacions que he penjat al meu bloc? Crec que pixes fora de test encara que m'insultis amb majúscules

      Elimina
  11. Reflexión impersonal:

    Toda comunicación se presta a malos entendidos, interpretaciones y utilizaciones. Todo se publica y se comenta. Publicación y comentario es libertad de expresión y todos estamos sujetos a la crítica posterior. ¿ Dónde está el límite ? Yo no lo sé. Pero sé que la crítica pública en ocasiones puede ser nociva y desagradable para ambas partes, incluso cuando no hay mala intención premeditada en su origen.

    Información versus opinión, eterna disyuntiva que en el mundo del vino parece estar indefinida pero ventilada en mil voces. Los blogs y redes sociales se comportan en ocasiones como una bola de nieve bajando por la montaña.

    Sólo decir que si en este post hay dos partes, en el fondo ambas son profesionales y merece la pena agradecer su trabajo. Trayectorias y resultados están ahí.

    Así que....las calmadas aguas nos esperan amigos y en tiempos de paz mejor vino vendrá.

    Y sin el vino, no habrá nada más allá?...

    Un abrazo. Pablo Chamorro

    ResponElimina
  12. El comentari entenc que és constructiu Ramon, però no tothom ho pot interpretar de la mateixa manera.

    Sempre he valorat més el contingut que el continent, i sobretot la feina que hi ha al darrere d'un certamen o qualsevol altre tipus de treball.

    Estic segur que el teu avís servirà perquè s'hi esmerin més en properes edicions.

    Més enllà d'això, seria posar llenya al foc. I com deia un altre "comentarista", és millor prendre's un bon vi amb bona companyia i tenir la festa en pau.

    Salutacions.

    El teu germà. Xavier Francàs

    ResponElimina
  13. Benvolguts senyors i senyores,

    Que costa fer servir el corrector de word? Perdoneu, però algú ho havia de dir...

    ResponElimina