dilluns, 17 de setembre del 2012

UP demana que el decret llei per les pedregades i incendis d’aquest estiu inclogui com a mínim les mateixes mesures que en el 2010


El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) reclama als grups del Congrés dels Diputats que en el Reial Decret Llei 25/2012 de 7 de setembre per pal·liar els danys dels incendis i pedregades d’aquest estiu s’incloguin com a mínim totes les mesures que es van recollir en la llei 3/2010 de 10 de març per compensar les pèrdues de les pedregades i incendis de l’any 2009. El sindicat recorda que el 17 de juliol passat es va aprovar per unanimitat, a instàncies d’Unió de Pagesos, la incorporació de la totalitat de les mesures incloses en la llei del 2010, però el text adoptat pel govern de l’Estat no les recull totes.

El sindicat reclama que el decret llei aprovat el juliol passat es tramiti ara al Congrés com a projecte de llei per tal que s’hi puguin incorporar aquestes esmenes. La convalidació de la llei tindrà lloc el proper dijous, 20 de setembre. Unió de Pagesos també demana que en aquestes mesures s’hi puguin incorporar els afectats pels danys dels incendis del maig passat a Rasquera i la serra de Cardó-Boix.

Segons UP, les mesures que falten per incloure en el text del Reial Decret Llei 25/2012 són, pel que fa a l’activitat agrària:

-Els ajuts excepcionals per a habitatges establerts a la Llei 3/2010 de 10 de març.
-Els costos de reposició de les instal·lacions de reg, dels tutors i xarxes antipedra fets malbé per les tempestes.
-Compensació per les possibles repercussions en les campanyes futures en el cas dels conreus llenyosos.

Pel que fa als ajuts fiscals:

-En el cas de les mesures fiscals especials per a les activitats agràries, que s’incorpori a la llei l’increment del percentatge, fins al 10%, de despeses de difícil justificació aplicables al rendiment procedent dels conreus malmesos a l’estimació directa simplificada de l’IRPF.
-Que es permeti l’elecció del mètode de determinació del rendiment  i la llibertat d’amortització per als elements del material afectat immobilitzat.
-Neutralitat fiscal per als afectats tenint en compte els ajuts per garantir la progressivitat fiscal.
-Possibilitat d’accés a la llei per part dels afectats a les línies preferencials de crèdit.
-Que es mantinguin els mateixos requisits mínims que a la llei 3/2010 per a la restauració forestal i mediambiental de les zones afectades pels incendis (superfície afectada de 5.000 hectàrees i no de 10.000, com s’incrementa per al 2012, i superfície forestal superior a 1.000 hectàrees en el cas que més del 70% sigui forestal arbrada, i no a 5.000 hectàrees, com estableix el Real Decret Llei 25/2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada