dimarts, 18 de setembre de 2012

El cava, amb l'alta cuina espanyola




El Consell Regulador del Cava ha participat en el V Concurs Internacional d'Alta Cuina Espanyola de l'ICEX que ha tingut lloc avui a l'Escola Superior d'Hostaleria i Turisme de Madrid. El jove cuiner Chee Kok Sen ha estat el guanyador d'aquesta edició, que té per objectiu que cada un dels concursants plasmi en una recepta de producció pròpia els sabors i les tècniques assimilades durant el seu període de formació en alguns dels millors restaurants d'Espanya. A més del premi guanyador, es van oferir dos accèssits, que van recaure en la mexicana Ana Luz Cruz Ramírez i en el canadenc Miles Pundsack-Poe. Ofert conjuntament pel Consell Regulador del Cava i l'ICEX, el guanyador viatjarà a l'octubre a la Setmana del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, on serà nomenat Jove Confrare el dissabte dia 20. Així mateix, tant els assistents al concurs com els membres del jurat han pogut degustar una copa de cava mentre avaluaven amb minuciositat les diferents creacions dels joves xefs.
El concurs té per objectiu que cada un dels concursants plasmi en una recepta de producció pròpia els sabors i les tècniques assimilades durant el seu període de formació en alguns dels millors restaurants d'Espanya. A partir del títol "Sabors d'Espanya", els concursants han utilitzat aliments espanyols i han explicat al jurat el que han volgut expressar amb la seva creació. Després del veredicte, el jurat −format aquest any per María del Coriseo González-Izquierdo, consellera delegada d’ICEX España Exportación y Inversiones, Lourdes Plana, directora de Madrid Fusión, Carlos Falcó, president de l'Acadèmia de Gastronomia de Castella-la Manxa; Clara María González Amezúa, fundadora de l'escola de cuina Alambique, Antonio Morales, director de l'Escola Superior d'Hostaleria i Turisme de Madrid (Casa de Campo) i Luis Rial, subdirector d'Explotació i Formació Escola d'Hostaleria de Santiago− ha brindat amb cava al costat dels guanyadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada