The New York Times va publicar
ahir en la seva edició de paper un article dedicat a enaltir les aromes i
sabors del negre de la Rioja Prado Enea, Gran Reserva de Bodegas Muga. Després d'un tast
vertical protagonitzat per 11 anyades, entre les quals destaquen 1970, 1978,
1985, 1994, 1995, 2001, el periodista Eric Asimov, especialitzat en vins i
gastronomia, ha qualificat d'”extraordinaris” aquests vins de llarga criança, “tresors
d'una dels cellers més internacionals d'Haro (Rioja Alta)”. Després de la
trobada amb el periodista nord-americà, Juan Muga, director d'Exportació,
destaca que "en aquest moment, amb un mercat interior afeblit, una de les
opcions és guanyar visibilitat en l'exterior”. Segons Isaac Muga -patriarca de
la família- “amb productes d'alta qualitat, amb un esperit inquiet, amb
insistència i amb treball constant, hem aconseguit obtenir repercussió en un
diari de referència internacional com The New York Times”, i afegeix que sortir
en aquests mitjans “prestigia no solament els vins de Muga, sinó els productes
o vins espanyols en general". Eric Asimov descriu en el seu article les
diferents anyades de Prado Enea com a “magnífics gran reserva plens de gràcia,
elegants, que captiven de forma sensual – amb textures polides en boca, que
conviden irresistiblement al següent xarrup- i de forma intel·lectual, gairebé
exigint la més pura atenció en el transcurs de cada matís”. Expressions com a “fràgil
fortalesa”, “florida aromàtica” o “sabors espectrals en suspensió” són emprades
en aquest article.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada