Quan fa prop d’un parell de mesos del devastador
incendi que va afectar l’àrea de l’Alt Empordà, Terra Remota duu a terme una
nova verema marcada pels efectes d’un estiu especialment sec. Afortunadament,
la vinya, tallafoc natural per excel·lència, va resultar lleument afectada i el
celler lamenta tan sols la pèrdua de les dues fileres perimetrals de la
plantació. Marc Bournazeau, propietari i gerent de Terra Remota, ha declarat
que “la valoració dels danys s’ha quantificat en 50.000 €, però el més
important és que afortunadament no hem hagut de lamentar danys personals, cosa
que podria haver succeït, donada la virulència de l’incendi en aquesta zona de
Capmany. Episodis com aquest posen de relleu la importància de la vinya a
l’Empordà, i no només com a part integrant del paisatge”. Encara amb els efectes de l’incendi a la
memòria, Terra Remota va iniciar la verema el passat mes d’agost amb les
varietats chenin blanc i garnatxa blanca i no compta acabar-la fins a mitjans
del proper mes d’octubre, en un any marcat per la persistència d’una sequera
que ha ocasionat rendiments especialment baixos. La qualitat, en canvi, es
preveu excel·lent. D’altra banda, aquest
celler empordanès acaba dee treure al mercat l’anyada del 2009 del seu Clos
Adrien (40 euros). Des de Terra Remota se’l defineix com “expressiu i complex,
amb notes de caramel i cacau, amb regalèssia i gerd, i estructurat, ric i de
taní sedós a la boca”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada