dimarts, 18 de setembre del 2012

Terra Remota destaca la importància de la vinya com a tallafoc natural






Quan fa prop d’un parell de mesos del devastador incendi que va afectar l’àrea de l’Alt Empordà, Terra Remota duu a terme una nova verema marcada pels efectes d’un estiu especialment sec. Afortunadament, la vinya, tallafoc natural per excel·lència, va resultar lleument afectada i el celler lamenta tan sols la pèrdua de les dues fileres perimetrals de la plantació. Marc Bournazeau, propietari i gerent de Terra Remota, ha declarat que “la valoració dels danys s’ha quantificat en 50.000 €, però el més important és que afortunadament no hem hagut de lamentar danys personals, cosa que podria haver succeït, donada la virulència de l’incendi en aquesta zona de Capmany. Episodis com aquest posen de relleu la importància de la vinya a l’Empordà, i no només com a part integrant del paisatge”.  Encara amb els efectes de l’incendi a la memòria, Terra Remota va iniciar la verema el passat mes d’agost amb les varietats chenin blanc i garnatxa blanca i no compta acabar-la fins a mitjans del proper mes d’octubre, en un any marcat per la persistència d’una sequera que ha ocasionat rendiments especialment baixos. La qualitat, en canvi, es preveu excel·lent.  D’altra banda, aquest celler empordanès acaba dee treure al mercat l’anyada del 2009 del seu Clos Adrien (40 euros). Des de Terra Remota se’l defineix com “expressiu i complex, amb notes de caramel i cacau, amb regalèssia i gerd, i estructurat, ric i de taní sedós a la boca”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada